Kümme moodust, kuidas sa rikud oma teksapükse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed armastavad teksapükse kanda, kuid seda, kuidas teksaste eest õigesti hoolt kanda, teavad vähesed. Mõnes mõttes on see ka arusaadav – kuigi teksased on jalas ülimugavad, vajavad nad palju hoolt ja armastust, et oma välimust hoida.

Marie Claire pani kirja kümme moodust, kuidas paljud meist oma teksapükse pidevalt rikuvad.

1. Pesed teksaseid liiga tihti. Eksperdid ei soovita uusi teksaseid esimesed 4-6 kuud üldse pesta. Pärast seda tuleks teksaseid pesta nii harva kui võimalik. Kardad, et su püksid lähevad selle ajaga liiga räpaseks? Pista need bakterite tapmiseks jääkappi.

2. Su teksased pole õiges pikkuses. Sinu arust on võib-olla trendikas kanda ülipikki teksaseid, mis jäävad alt kortsu, kuid sel moel kuluvad need alt ka kiiremini ära.

3. Sa ei pese teksaseid käsitsi. Pesumasin kulutab teksaste värvi ja pidev masinas keerlemine kulutab ka materjali. Teksaste käsitsi pesemine on kahtlemata väga tüütu ja aeganõudev protsess, kuid tänu sellele saad neid kauem kanda. Kui sa oled aga liiga laisk ja eelistad teksased masinasse visata, pea meeles, et mida uuemad on püksid, seda õrnemad pesurežiimi tuleks kasutada. Teksaseid tuleks alati pesta külma veega ja kasutada spetsiaalset värvi hoidvat pesuvahendit. Samuti tasuks teksased enne masinasse panemist tagurpidi keerata.

4. Pistad teksased pesukuivatisse. Mida rohkem teksaseid kanda ja kasutada, seda rohkem need venivad välja. Seetõttu pole mingi ime, et paljud tahaksid teksapüksid pesukuivatisse visata, et need hoiaksid rohkem ümber keha. See on aga suur viga. Pesukuivati kahjustab teksamaterjali. Teksapükse peaks kuivatama õhu käes.

5. Sa ei kasuta aurutit. Selle asemel, et teksaseid pesta, puhasta neid parem auru abil. See teeb teksased sirgemaks ja eemaldab ebameeldivad lõhnad.

6. Ostad vales suuruses teksaseid. Kõige esimene asi, millele tuleks teksapükse hooldades mõelda, on see, et su püksid oleksid üldse õiges suuruses. Mida venivam ja pehmem on materjal, seda suurem on tõenäosus, et teksased võivad mõnest kohast katki rebeneda.

7. Valgendad valgeid teksaseid. Pesuvalgendi hävitab teksamaterjali. Valgeid teksaseid võiks pesta valgetele rõivastele mõeldud pesupulbriga.

8. Paned teksased valesti kappi. Selle asemel, et teksased rippuma panna, tuleks need kokku voltida ja hoopis riiulile panna. Sel viisil säilib teksaste kuju kõige paremini.

9. Üritad plekkidest valesti vabaneda. Ära nühi plekki pesuseebi või –vahendiga, vaid kasuta spetsiaalset teksastele mõeldud plekieemaldajat. See ei riku pükste värvi ja aitab eemaldada ka kõige jonnakamad plekid.

10. Su teksapükste taskud on pidevalt asju täis. Mobiiltelefon, rahakott, huulepulk – meil kõigil on mõned esemed, mida me armastame kanda pükste taskutes. Tegelikult mõjutavad erinevad esemed aga teksapükste kuju, jätavad neile püsivad jäljed ja teksased võivad kiiremini katki kuluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles