Kas mehed pelgavad iseseisvaid naisi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks huvitavamaid nõuandeid, kuidas omale kallimat võita, on ilmselt järgmine: kui oled meeldiva mehe seltskonnas, käitu pigem malbelt. Tundub, et sellist põhimõtet järgib ka meedia: naistel soovitatakse pigem kelmikalt silmi pilgutada ja kanda tagasihoidlikku huulepulka, kui nad soovivad mehele muljet avaldada. Tulipunased huuled ja väljakutsuv käitumine võivad juba nähtamatu piiri ületada.

Sama joont võib märgata ka tuntud inimeste suhetes: Bill Clinton pettis oma edukat abikaasat Hillaryt vähem eduka Monicaga; Johnny Depp vahetas oma enesekindla naise Vanessa poole noorema Amberi vastu. Kas mehed pelgavad iseseisvaid ja enesekindlaid naisi? Kui jah, siis miks, küsib Elite Daily.

Enne, kui seda väidet kinnitada või ümber lükata, tuleks paika panna, milline on üldse iseseisev naine. Paljud naised nimetavad end iseseisvaks, kui nad tunnevad, et ei vaja enda kõrvale meest, kuid tahavad, et neil oleks mees siiski olemas. Mõni naine võib muidugi ka väita, et ta ei tahagi meest.

Kuna naiste karjäärivõimalused on paremad kui kunagi varem ning naiste positsioon ühiskonnas on üldse kõrgem kui enne, pole mingi ime, et naised tunnevad end iseseisvamalt ja enesekindlamalt. Ometi võib sel iseseisvusel olla kibe hind: naised on küll karjääri ja elustiili mõttes edukad, kuid nende armusuhted kannatavad.

Kohtinguekspert Joshua Pompey selgitas Huff Postile antud intervjuus seda hästi: «Naised jahivad ideaalset meest samamoodi, nagu nad on terve oma elu jahtinud ideaalset tööd ja haridust. Probleem on aga selles, et armastus ei ole trofee. Paljud «tavalised mehed» ei saa võimalustki, kuna naistel on praegusel ajal kõrged ootused. See tekitab palju vastumeelsust naiste suhtes, kes tunnevad huvi vaid umbes 10 protsendi meeste vastu, kuna ülejäänud ei vasta nende «kriteeriumitele». Ja kuna naised väidavad, et nad «ei vaja mehi», saavad nad lubada omale seda, et otsivad lõputult meest, keda võib-olla ei eksisteerigi.»

Kui targad naised tõepoolest hirmutavad mehi, siis võib vast öelda, et see pole naiste, vaid pigem aja süü. Naised, täpselt nagu mehedki, on oma keskkonna viljad. Praegu on lihtsalt selline aeg, et naise roll nii tööl kui kodus on oluliselt muutunud. Võib öelda, et naiste elu on aja jooksul muutunud selliseks, et nad ei tunne vajadust meeste järele.

Teine võimalik põhjus, miks edukad naised hirmutavad mehi, võib olla see, et mõned mehed jätavad oma pikaajalise partneri maha ja asendavad ta poole noorema naisega. Mehed näevad naisi kui seksobjekte, kuna mehed armastavad eelkõige silmadega. Paljud edukad naised on sellest õppinud ja selleks, et tulevikus vältida südamevalu, on nad võtnud hoiaku, et on iseseisvad naised, kes ei vajagi armusuhteid. Kui meeste nooremate naiste vaimustus on tõesti põhjuseks, miks paljud iseseisvad naised on üksi, siis on selles süüdi mehed ja nende ebakindlus.

Võimalik, et naiste ootused meestele on kõrgemad kui enne, aga kas see pole mitte õigustatud? Kui naisel on kõik olemas, kas ta ei vääri enda kõrvale meest, kellel on samuti kõik olemas? Miks peaks naine leppima vähemaga?

Kallid naised, ärge kunagi vabandage oma edukust. Veelgi enam, ärge leppige vähemaga, kui olete enda arvates ära teeninud. Parem on olla üksi, kui suhtes, mis ei paku teile täit rahuldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles