Teenused, mida juuksurid parema meelega ei osutaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuksuri ülesandeks on teha seda, mille eest klient talle maksab, kuid see ei tähenda, et juuksur on alati nõus sellega, mida sa tal teha lased. Vahel võivad klientide soovid juuksuri jaoks lausa vastumeelsed olla.

«Mina olen väga valiv selle suhtes, mida ma olen nõus kliendile tegema ja mida mitte,» ütles Jo Backwell-Preston, New Yorgis asuva ilusalongi Dop Dop Saloni omanik. «Mida kauem ma sel alal tegutsen, seda suurem on mu austus juuste vastu ja ma tean, et need on tegelikult väga õrnad.» Ta tõi välja mõned teenused, mida tema oma klientidele just hea meelega ei osuta, kirjutab Daily Makeover.

1. Tumedast blondiks värvimine

Jo Blackwell-Preston sõnas, et tema ei võta vastu kliente, kes soovivad tumepruune või musti juukseid blondiks värvida. Blondeerimine muudab juuksed kuivaks ja õrnaks, lisaks on tumeda värvi molekule raske juustest eemaldada. Terve pea blondeerimise asemel soovitab tema teha heledaid salke.

2. Keratiinihoolduse kordamine

Leidub neid kliente, kes pöörduvad juuksuri poole ja soovivad keratiinihooldust, kuigi neile on alles hiljuti seda tehtud. Põhjusteks tuuakse sageli see, et juuksed on endiselt kahused ja lähevad kergesti katki. Juuksurid pole aga tavaliselt nõus seda hooldust kordama, kuna juuksed on esimesest korrast juba kahjustatud. 

3. Juuste heledamaks muutmine kuumuse abil

Kuumus võib juukse kutiikuli avada, mistõttu näevad juuksed pärast kuivad välja ja lähevad kergesti katki. Uued juuksevärvid on sellised, mille puhul pole tarvis juukseid kuumutada, seega on ka kahjustus väiksem.

4. Lühikeste juuste külge juuksepikenduste kinnitamine

Blackwell-Prestoni sõnul ei ole kõik juuksepikendused sugugi kahjustavad, ent tema pole nõus panema pikendusi neile, kelle loomulikud juuksed on alla 10 cm pikkused, kuna see näeks inetu välja.

5. Ülevärvitud juuksesalgud

Enamik juuksureid keeldub värvitud salke üle värvimast, kuna see tähendaks kiharatele topelt kahjustust. Juuksurid värskendavad juuksejuurte värvi, kuid terve salgu pikkuses pole mõistlik värvi värskendada.

6. Terve pea mustaks vaid ühe külastusega

«Ma ei värvi kliendi juukseid ühe külastusega rohkem kui nelja tooni võrra tumedamaks,» selgitas Blackwell-Preston. «Juuksurid peavad juustest hoolima, kuid samas tuleb hoolitseda ka kliendi eest. Sel asjal on ka vaimne pool. Kui inimene on väga blondide juustega, siis juuste korraga tumedaks värvimine mõjub šokina kogu kehale.» Selliseid muutusi tehakse järk-järgult ja mitme külastuskorra jooksul. Sel viisil on muutustega kergem harjuda.

7. Henna ülevärvimine

Paljud juuksurid pole nõus värvima ka neid juukseid, mis on eelnevalt värvitud hennaga. Henna on tavaliselt punast või musta värvi ja see on suhteliselt tugev, seega see tuleks juustelt täielikult eemaldada enne, kui hakata juustele uut värvi kandma. See protsess võib aega võtta kuni kuus kuud, vastasel juhul on oht, et juuksed muutuvad rohekaks. Ekspertide hinnangul ei ole võimalik ideaalset juuksevärvi saavutada, kui juustes on veel hennat.

8. Punapea plaatina blondiks värvimine

«Ma pole nõus punaseid juukseid plaatina blondiks värvima,» ütles Blackwell-Preston. See protsess kõrvetab juukseid ja kuna punase värvi molekulid on väga visad, võib lõpptulemus olla lõhekarva roosa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles