Osaliselt halvatud noor naine õppis tänu modellitööle uuesti elu nautima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

24aastane Katie Knowles jäi neli aastat tagasi tõsise haiguse tõttu osaliselt halvatuks. Noorele naisele öeldi, et tõenäoliselt ei hakka ta enam kunagi kõndima. Knowles tõestas aga kõigile vastupidist: ta õppis uuesti kõndima ja temast sai modell.

Knowles oli kõigest 15aastane, kui tal diagnoositi spinaalstenoos ehk lülisambakanali kitsenemine. Kuigi noorena armastas Katie Knowles tantsida ja sporti teha, tajus ta hästi, kuidas see kirg hakkas hääbuma, kuna noor naine ei tundnud hästi enam oma jäsemeid, kirjutab Elite Daily.

Kui Knowles oli 20aastane, tehti talle operatsioon, mis oleks pidanud tema seisundit paremaks muutma. Kuid pärast operatsiooni tabas noort naist šokk: ta ei suutnud oma jalgu enam üldse liigutada. «Ma ärkasin tohutu valuga ega suutnud kõndida,» meenutas ta.

Noor naine ei leppinud mõttega, et tema elu on nüüd läbi. Ta käis järjekindlalt füsioteraapias, et õppida uuesti kõndima. Kuna jalgadel seismine tekitas tema jaoks suuri raskusi ja ta ei suutnud tasakaalu hoida, pakkus üks sõbranna, et Knowles võiks hakata fotode jaoks poseerima, kuna see tõstaks ta enesekindlust. Sellest hetkest algas Knowlesi jaoks uus elu.

Knowlesile tehti erinevate rõivabrändide pildistamise pakkumisi, talle pakuti isegi võimalust pulmakleitides poseerida. Modellina kaamera ees poseerimine võimaldas Knowlesil end väljendada nii, nagu ta oma reaalses elus ei saanud. «Mul polnud midagi kaotada, seega ma mõtlesin, et panen end proovile,» rääkis noor naine. «Kohe, kui astusin kaamera ette, teadsin, et mulle meeldib seal olla.»

Tema fotod on saanud palju positiivset vastukaja. Kuigi noor naine liigub endiselt karkude abil, muutub ta iga päevaga üha tugevamaks. 

Knowles liitus ka kampaaniaga Models of Diversity, mis annab võimaluse erineva nahavärvi, seksuaalse orientatsiooni ja füüsiliste võimetega inimestele modellidena üles astuda. Knowles kannab edasi sõnumit, et oma unistuste täitmiseks ei pea olema täiuslik.

Vaata näiteid Knowlesi fotodest siit ja siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles