Pane tähele, kuidas juuksur sulle valetab!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud naised on omal nahal kogenud, et istudes rõõmsalt juuksuritooli ja tutvustades oma unistuste lõikust, teatab juuksur hoiatavalt, et sinule see soeng küll ei sobiks. Või on pidanud kuulama juuksuri manitsusi, et tavaline šampoon on saatanast ja kui sa kohe salongitoodet ei osta, oled varsti vaat et kiilas. 

Kõige selle hukkamõistu taustal kujuneb välja teatud arusaam sellest, mida juuksed vajavad, mida ei vaja ja mida ei tohi nendega iialgi teha. Tõenäoliselt on nii mõnigi juuksur sullegi valetanud. Women’s Health teeb ekspertide abil selgeks, mida tasub uskuda ja mida mitte.

«Poetooted on kahjulikud»

Küllap on sindki juuksuritoolis häbistatud seepärast, et pesed oma pead tavalise odava šampooniga, mis sulle endale väga meeldib. Eksperdid kinnitavad, et kui oled avastanud enda jaoks mingi toote, mis sulle sobib, pole mingit põhjust, miks peaksid sellest loobuma. Kõige olulisem on vaevuda vaatama, mida toode sisaldab. Ega see, kui toode on kallis, ei tähenda veel, et see oleks suurepärane. Põhiline on jälgida, et šampoon ei oleks liiga kange ja ei hävitaks juuste normaalset rasu. Palsamit pähe pannes pigista enne juustest liigne vesi välja, et palsam saaks paremini juustesse imenduda ja ei libiseks lihtsalt maha.

«Juukseotsi tuleb trimmida iga kuue nädala tagant»

Kellel on tegelikult nii palju aega ja raha, et iga kuue nädala tagant juuksuris käia? Päriselt sõltub lõikuse sagedus juuste olukorrast ja sellest, mis on su eesmärk. Kui juuksed on terved ja hoiavad hästi, võib juukseotsi piirata vabalt ka pooleaastase vahega. Sage trimmimine on tähtis neile, kelle juukseotsad lähevad kergesti katki, aga kes tahavad juukseid kasvatada.

«Triibud teevad juuksed näiliselt paksemaks»

Nii ja naa. Kui töö on korralik ja professionaalne, saab toonivahedega tõepoolest jätta õhukestest juustest lopsakama mulje. Aga kui sul ei ole väga õhukesed ja peadligi hoidvad juuksed, siis pole triipe vaja. Pigem on oluline lõikus.

«Õhukeste juuste puhul on lühike soeng kõige parem valik»

Kui sul on väga hõredad juuksed, on ilmselt sinugi juuksur öelnud, et teatud pikkus sinu juustele enam ei sobi. Tegelikult on see vale. Kui juukseotsad pole katki või täielikult rikutud, pole mingit põhjust, miks peaksid poisipea lõikama. Kui tahad oma juuksed välja kasvatada, siis tee seda, aga hoolitse nende eest hästi. Kasuta niisutavaid juuksemaske, käi regulaarselt piiramas ja väldi juuste kuumutamist.

«Igapäevane juustepesu on väga halb»

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Juukseid soovitatakse harva pesta seetõttu, et liigne šampooni kasutamine kuivatab juukseid. Tegelikult pole šampooni kahju kuidagi võrreldav sirgendaja, koolutaja, fööni ja teiste kuumade vahendite halva mõjuga juustele. Kui pesed oma juukseid iga päev, aga kasutad ka palsamit ja lased juustel õhu käes kuivada, pole sul vaja midagi karta. Siiski, vali omale sel juhul kerge šampoon, mis võiks sisaldada ka õli.

«Juukseotsi ei tohiks kunagi ise lõigata»

Loomulikult ei taha juuksur, et sa talt töö käest võtaksid. Aga kui su juukseotsad lähevad kiiresti koledaks ja sul on lihtne lõikus, võid vabalt oma otsi ise kärpida. Vaja on vaid eriti teravaid ja häid kääre. Nürid käärid võivad juukseotsi veelgi lõhkuda. Kui sul on harjumus oma juukseid näppude vahel keerutada ja tahad neid trimmida, siis on mõistlikum osta omale korralikud juuksekäärid. Mitte mingil juhul ära lõika oma juukseid köögikääridega.

«Juukseotsade lõikamine paneb juuksed kiiremini kasvama»

Kahjuks juuste piiramine nende kasvu ei kiirenda. Aga tänu sellele näevad juuksed kahtlemata tervemad välja. Piiramine on oluline neile, kelle juukseotsad kergesti katki lähevad. Kui siis ei piirata, on oht, et lõhed lähevad suuremaks ja teevad rohkem kahju.

«Harjamine teeb juustele head»

Tänapäeval pole küll naistel kommet juukseid päevas saja tõmbega läbi kammida, kuid siiani on palju neid, kes usuvad, et juuste loomuliku rasu laialikandmine on kasulik. See ei kehti aga neile, kel on väga õhukesed, krussis või haprad juuksed. Kammimine võib selliseid juukseid veelgi kahjustada. Selle asemel, et rasu kammides juukseotsadesse kanda, kasuta pigem juustesse jäetavat palsamit.

«Kuivšampoon on imevahend»

Kuivšampoon on viimase aja hitt, mida paljud stilistid kasutavad pea igal otstarbel. Nii ostavad paljud naised isegi omale kalli raha eest kuivšampoone, et saada selliseid juukseid nagu modellidel. Tegelikult saavad selle tööga sama hästi hakkama ka tavaline tärklis ja sooda, mis imavad endasse liigse rasu ja lisavad juustele tekstuuri.

«Sul on vaja kümmet erinevat soenguviimistlustoodet»

Kui juuksur ütleb, et sul on vaja nii juustesse jäetavat palsamit, tekstuuripihustit, stiliseerimiskreemi kui juukselakki, siis ta tõenäoliselt luiskab. Kui sul on korralik soeng, piisab enamasti vaid ühest või kahest tootest, et lõikus esile tuua. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles