Galerii: Baltika kvartalis esitleti värsket kodumaist moodi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baltika kvartalis toimus eile õhtul moe-show «Fresh Fashion», kus sai näha kodumaiste brändide Baltmani, Montoni, Mosaici, Ivo Nikkolo ja Bastioni kevadsuviseid kollektsioone. Lisaks Eestis tuntud nimedele jõudis lavalaudadele ka briti meestebrändi Blue Inc London kollektsioon.

Algaval kevadsuvel ei ole igavust ja värvipuudust karta - võidutsevad triibulised mustrid, naiselikud vormid ja kirkad toonid.

Monton toob kevadsuvise hooaja moeareenile vitamiinidest pulbitseva merelise suuna, mis kombineerib triipe paljudes eri vormides, viiekümnendate kaharaid naiselikke siluette ning puhast värvipaletti. Värvivalikus domineerib tumeda meresinise ja valge värske kooslus, sekka suvist muru-rohelust ja küpsete kirsside-puna. Suvisesse jahisadamasse ideaalselt sobituvad triibulised kaharad kleidid  oleks justkui naiselikest 50ndatest välja astunud, peensiidisest bambuslõngast kudumid peibutavad punaste kirssidega sinivalgel meretriibul ning õhulisest organzast kleidid võluvad oma lihtsalt suursuguse klošš-lõikega.

Trenditeadlikke rõõmustab maailma moelavade armastatuim uustulnuk - oversize-trendi järgiv vest, mida saab kanda kas suvise jaki, kleidi või lihtsalt moeka vestina. Lühikeste seelikute ja pükste trend saab kokku aga mereliselt sini-valgetriibulistes lühikestes seelik-pükstes. «Kevadsuvise hooaja garderoobi peamine meeleolu looja on kahtlemata mänguline triip, mis eri suurustes, suundades ja värvikombinatsioonides võlub kord oma eheda klassikalisuse, kord õrna naiselikkuse, kord trendika julguse ja värskusega. Vormid on kohati lausa võimendatult naiselikud ning moodustavad huvitava kontrasti triibumustri konkreetsusega. Montonile omane mängulisus tuleb välja ka läbi põnevate väikeste dekoratiivsete elementide – kirsid ja ankrud,» sõnas Montoni naisterõivaste disainer Piret Puppart.

Elegantsuse ja elurõõmu poolest tuntud Mosaic pakub sel hooajal palju kauneid värve, mis aitavad tärkavast kevadest ning värviküllasest suvest tõeliselt rõõmu tunda. Erinevates variatsioonides triibud, lilleprindid ja graafilised mustrid pakuvad põnevust, samal ajal kui väljapeetult klassikalised lõiked ja vormid muudavad lõpptulemuse elegantseks.

«Mosaici kevadsuvises värvigammas annab suures osas tooni helge valge, sekka nii pehmeid pastelsemaid, kui ka säravaid mustvalgeid kombinatsioone. Ilmade soojenedes leiab selle hooaja valikust üha enam ka kauneid siniseid ja rohelisi toone, teravama värskusesööstu annab ergas laim ja hõõguv punane,» sõnas Mosaic naisterõivaste disainer Gea Promet. «Suvi on naturaalsete kangaste aeg ning nii linane kui puuvill on sel kevadsuvel favoriidid,» lisas ta.

Ivo Nikkolo kaubamärgi kevad vallutab kõik südamed oma värske kergusega – kevad näitab ennast nii õhulistes ja mahulistes materjalides kui ka uutes moodsates lõigetes ja vormides. Hooaja meeleolu saab iseloomustada sõnadega lõbus, heatujuline ja sportlik. Põnevad 3d-efektiga struktuursed kangad ning Ivo Nikkolole omased kvaliteetsed naturaalsed materjalid pääsevad mõjule väljapeetult šikkides lõigetes ja põnevates vormides.

Värvid on värsked ja julged – must-valge värske kooslus, mille taustal ajatult stiilsed elevandiluu ja beežid toonid. Värvikust lisavad paletti vaarikapunane, õunaroheline ja ergas sinine. Maailmamoes liigub esindusrõivas üha suurema mugavuse poole ning ka Ivo Nikkolo järgib oma käekirjas sellel hooajal elegantselt mugavat joont, kus väljapeetult struktuursed vormid ühinevad sportlike detailide ja pehmemate lõigetega. Tulemuseks väga tänapäevane ja suurlinlikult esinduslik kollektsioon, mis inspireeritud iseteadlikust ja enesekindlast naisest, Ivo Nikkolo kandjast.

Bastioni naiselik joon tuleb sel hooajal välja voogavates materjalides ja väga elurõõmsas värvivalikus, kus tooni annavad erinevad rohelise ja kollase toonid, mis toovad silme ette imeliselt lõhnava  päikeselise suvise lilleaasa. Mustvalget värskust toovad triibumustrid, mis on kombineeritud mänguliste prindimustritega mururohelises võtmes. Liblika lendlev ilu, mis kehastab naiselikku voolavust, kaunite suvepäevade sära ja loomulikkust, on olnud selle kevadsuvise hooaja inspiratsiooniks. Bastion on tuntud oma suurepärase kleidivaliku ning naiselike lõigete ja materjalide poolest, mis justkui loodud kaunistama enesekindlat ja elurõõmsat naist. Sellel hooajal üllatab Bastion ka Anne ja Stiiliga koostöös valmiva erikollektsiooniga, millel tõstetakse saladuseloor alles suure kevade saabudes.

Meestemood ahvatleb sel kevadsuvel katsetama mugavate bleiserite ja lühikeste pükste kombinatsiooni. Moodsalt mugava lõikega jakid on sel hooajal enamasti tumedamates sinistes toonides ning kandmismugavuse huvides minimaalselt vooderdatud. Mängulisust lisavad struktuursed kangad, ruudud ja põnevad mikromustrid herilastest kuni täppideni, mida võib vabalt omavahel kombineerida. Trenditoode on kahtlemata bleiseriga koos, või miks mitte ka eraldi kandmiseks mõeldud vest, mis imehästi mitte ainult triiksärgi, vaid ka t-särgi peale sobib.

Kevadsuvisel hooajal soovitab Montoni meesterõivaste disainer Peeter Rästa riietust valides olla pigem päevasündmustest kaks sammu ees: «Arvestades kevadsuvise hooaja spontaansust, on nutikas valida näiteks bleiser-vest kombinatsioon koos chino-pükstega. Sel moel oled valmis nii pidulikumaks ürituseks, kui ka mugavaks äraolemiseks sõpradega – eemalda vaid pintsak ja näita oma trenditeadlikkust vesti kandes.» 

Baltmani kollektsioon on inspireeritud pärastlõunasest Vahemere rannikust St. Tropezis, kus tooni annavad sinise erinevad varjundid, millele sekundeerib kirgas punane, mis otsekui suvise päikeseloojangu intensiivse kumana pilke püüab. Mustritena astuvad lavale mereline triip, suur ruudumuster, lilleprindid ja huvitavad mikrostruktuurid. Suvisesse sooja ideaalselt sobituvad moodsalt pehme joonega jakid on kevadsuvisel hooajal pool-voodriga, mis annab kandjale suurima mugavuse ja liikumisvabaduse, ohverdamata seejuures esinduslikkust ja väljapeetust. Kangad on samuti kvaliteetsed ning kehasõbralikud – linane, linase ja kanepikiu erinevad segud, pehmed siidise tekstuuriga puuvillased materjalid, siidi ja villasegused kangad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles