Milliseid iseloomuomadusi peetakse kõige seksikamaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõuna-California ülikooli professor Jeetendr Sehdev viis läbi uuringu, mille eesmärgiks oli välja selgitada, mis muudab inimese teiste arvates seksikaks. Uuringus osales 10 000 meest ja naist Põhja-Ameerikast, Euroopast, Aasiast ja Austraaliast.

Ei tasu arvata, et müstilisus ja hea huumorisoon on need, mida inimesed peavad seksikaks (seitse naist kümnest ütles, et nemad on võimelised end ise naerma ajama, seega partneri huumorisoon ei oma suurt tähtsust). Kõige seksikamaks iseloomuomaduseks nimetati julgust, kuna see näitab inimese nõrgemaid külgi positiivses valguses, kirjutab Glamour.

Ausust peetakse kaheksa korda seksikamaks kui intelligentsust ja seitse vastajat kümnest nõustus, et individuaalsus, originaalne stiil ja riskeerimine on lausa «üliseksikad». Huvitav oli näiteks see, et mehed peavad ambitsioonikaid naisi seksikaks, kuid ambitsioonikad mehed ei avalda naistele kuigi palju muljet.

Uuringus vaadeldi põgusalt ka seda, milliseid füüsilisi omadusi peetakse seksikaks. 68 protsenti vastanutest sõnas, et seksikal inimesel peab olema ilus keha ja ka ilus nägu.

10 kõige seksikamat iseloomuomadust:

  1. haavatavus;
  2. julgus;
  3. individuaalsus;
  4. ilu;
  5. ausus;
  6. ambitsioonikus;
  7. spontaansus;
  8. spirituaalsus;
  9. kirglikkus;
  10. julgus eksperimenteerida.

Piirkondlikke vastuseid analüüsides selgus, et Põhja-Ameerikas peetakse kõige seksikamaks iseloomuomaduseks ambitsioonikust, Euroopas kaastundlikkust, Aasias spirituaalsust ja Austraalias julgust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles