Ilutooted sinu meigikotis, mis on ilmselt oma säilivusaja ületanud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Millal koristasid viimati oma meigikotti? Kas viskasid ka midagi ära või pistsid kõik asjad kotti tagasi, mõeldes, et küllap need tooted peavad veel natuke aega vastu? Säilivusaja ületanud meigitooted teevad rohkem kahju kui kasu, seega tasuks need minema visata, mitte neid alles hoida.

Huff Post pöördus iluekspertide poole, et kindlaks teha, millal teatud ilutooted oma säilivusaja kaotavad ja milliste asjade suhtes tasuks olla eriti tähelepanelik.

Ripsmetušš

Aegub: ekspertide hinnangud on erinevad – üks ütleb kuus kuni kaheksa nädalat pärast avamist, teise sõnul kuni kolm kuud pärast avamist.

Viska ära: kui tušš tundub olevat kuiv või kui see ajab näiteks silmi sügelema. Aegunud ripsmetušš võib põhjustada silmapõletikku.

Küünelakk

Aegub: üks kuni kaks aastat pärast avamist.

Viska ära: kui läheb tükki või muutub kuivemaks. Teatud küünelakis olevad koostisosad võivad pärast avamist ära aurustuda, mille tulemusel muutub lakk paksemaks.

Näomask

Aegub: üks kuni kaks aastat pärast avamist.

Viska ära: kui maski värvus on muutunud või kui mask on muutunud kuivemaks. Aegunud näomask võib põhjustada nahaärritust.

Parfüüm

Aegub: kui lõhn pole enam endine või on muutunud lausa ebameeldivaks.

Viska ära: ekspertide hinnangul saab lõhna järgi aru, millal ei tasuks parfüümi enam kasutada.

Peitekreem

Aegub: üks aasta pärast avamist.

Viska ära: kuigi peitekreem aegub aasta jooksul pärast avamist, võib see tegelikult juba varem muutuda kuivaks.

Meigieemaldussalvrätid

Aegub: vaata pakendil olevat kuupäeva, kuid üldiselt võib neid kasutada kuni kaks kuud pärast pakendi avamist.

Viks ära: kui need on muutunud liiga kuivaks.

Põsepuna

Aegub: kaks kuni kolm aastat pärast avamist; kreemjas põsepuna tuleks ära visata umbes aasta pärast avamist.

Viska ära: ajapikku ei pruugi põsepuna lihtsalt enam soovitud tulemust anda. Põsepuna võib muutuda kasutamise jaoks liiga kuivaks või sellele võib tekkida omapärane kiht peale. See kiht on hallitus ja selle esinemisel tuleks põsepuna kohe minema visata.

Silmalainer ja -pliiats

Aegub: vedel silmalainer aegub kuue kuu jooksul; silmapliiats tuleks ära visata kaks aastat pärast esimest kasutamist.

Viska ära: vedelasse silmalainerisse kogunevad aja jooksul bakterid, kuid silmapliiatsi puhul ei tasu seda karta, kuna seda saab pidevalt teritada ja selle käigus eemaldatakse ka kogunenud pisikud. Valge või hallikas ots viitab aga hallitusele.

Päikesekaitsekreem

Aegub: kolm aastat pärast avamist.

Viska ära: päikesekaitsekreem, mis on kauem avatud olnud kui kolm aastat, pole enam kuigi tõhus. Samuti tasuks jälgida, et päikesekaitsekreem poleks pidevalt päikese käes.

Huulepulk või -läige

Aegub: huulepulk aegub üks või kaks aastat pärast avamist; huuleläige 18 kuud pärast avamist.

Viska ära: kui värvus või lõhn on muutunud.

Puuder

Aegub: kaks kuni kolm aastat pärast esimest kasutust.

Viska ära: kui puudrile on tekkinud kahtlane kiht (hallitus) või kui see ei anna enam soovitud tulemust. Kui puuder ei sulandu enam naha sisse nii hästi kui enne, siis on see säilivusaja ületanud.

Jumestuskreem

Aegub: 12-18 kuud pärast avamist.

Viska ära: tasuks jälgida ka jumestuskreemi värvust, kui see on muutunud, viska kreem minema.

Meigialuskreem

Aegub: aasta pärast avamist.

Viska ära: matt meigialuskreem võib kauem vastu pidada, ent pea meeles, et see on terve selle aja seisnud plastiktopsis või –pudelis ja võib ajapikku hakata tükki minema.

Meigipintslid

Aeguvad: kui meigipintsleid ei puhastata korralikult, võivad pintslite harjased lihtsalt lahti tulla.

Viska ära: räpane meigipintsel võib nahka ärritada, seega tasuks neid regulaarselt puhastada või aeg-ajalt välja vahetada. Pese meigipintsleid iga kahe nädala tagant šampooni või oliiviõliga. Masseeri puhastusvahend õrnalt pintsli harjastesse, loputa ja jäta pintsel õhu kätte kuivama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles