Kuus müüti rinnahoidja kohta, mis ei vasta tõele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik naisi kannab regulaarselt rinnahoidjat, ometi ei tea paljud meist, millised rinnahoidja kohta levivad müüdid on tõesed ja millised mitte.

Jene Luciani, kes nimetab end rinnahoidjaeksperdiks, kirjutas hiljuti raamatu «The Bra Book», kus ta toob välja mitmed müüdid, mida tegelikult ei tasuks uskuda. Marie Claire avaldas neist kuus müüti, mis on kõige laiemalt levinud ja mille puhul paljud ei suuda otsustada, kas see vastab tõele või mitte.

  • Rinnahoidja võib tervist kahjustada

See müüt sai alguse 1991. aastal, kui üks uuring näitas, et neil naistel, kes rinnahoidjat ei kanna, on madalam rinnavähki haigestumise tõenäosus kui neil, kes kannavad. Luciani selgitas, et uuringu läbi viinud teadlased arvasid, et liiga tugev rinnahoidja võib kokku suruda rinnanäärmeid ja seetõttu jäävad mürkained rinna sisse lõksu. Luciani sõnul pole seda teemat ka sügavamalt uuritud ja teaduslikud tõendid puuduvad.

  • Rinnahoidjaga magamine muudab rinnad pringimaks

See väide jagab naised tavaliselt kahte leeri. Esimene grupp naisi eelistab magada rinnahoidjaga – mõne jaoks on nii mugavam, mõned usuvad tõsimeeli, et see muudab rinnad ilusamaks –, teine grupp naisi võtab aga rinnahoidja seljast vahetult pärast koju jõudmist. Luciani ütles, et ta ei taha küll kellelegi pettumust valmistada, kuid rinnahoidjaga magamine ei muuda rindu pringimaks. Tema sõnul võib rohkem kasu olla spetsiaalse toestusega rinnahoidja kandmisest, eriti trenni ajal, kui rinnad liiguvad rohkem.

  • Rinnahoidjate suurused on alati ühesugused

Luciani sõnul ei vasta see sugugi tõele, kuna erinevatest poodidest võib leida küll sama sildi, ent erineva suurusega rinnahoidjaid. Põhjuseks võib olla see, et pesubrändid kasutavad erinevaid modelle, kelle rindade järgi rinnahoidjaid kujundatakse. Teiseks võib põhjuseks olla see, et erineva stiiliga rinnahoidjate suurused võivad olla erinevad. Selleks, et sa koju jõudes ei avastaks, et rinnahoidja sulle ei sobi, proovi rinnahoidjat kindlasti selga.

  • Keskmine rinnahoidjakorvi suurus on B

Tegelikult on see suurem, Luciani hinnangul võib keskmiseks suuruseks olla pigem C, ent see müüt tõmbab tähelepanu olulisemale probleemile: naised kannavad sageli vales suuruses rinnahoidjat. Luciani sõnas, et paljud naised mahutavad end nende rinnahoidjate sisse, mida on poes kõige laialdasemalt saadaval, kuid nad ei lase end eelnevalt mõõta, et leida oma kehakujuga sobiv rinnahoidja. Pealegi teavad rinnahoidjate tootjad, millises suuruses rinnahoidjaid kõige rohkem ostetakse, seetõttu muutuvadki teatud suurused «keskmisteks».

  • Rinnahoidjat võib pesta pesumasinas

Ilmselt on pesu käsitsi pesemine üks tüütumaid asju, millele keegi üldse tahaks mõelda. Aga kui see aitaks pikendada hinnalise rinnahoidja eluiga, siis oleks ilmselt iga naine valmis seda tegema. Pesumasinas pesemine võib rinnahoidja välja venitada või lausa ära lõhkuda, seetõttu tuleks rinnahoidjat pesta käsitsi. Kui sa aga tahad rinnahoidja masinasse visata, pane rinnahoidja konksud kindlasti kinni, aseta rinnahoidja spetsiaalsesse pesukotti, kasuta õrna pesuvahendit ja veendu, et pesumasin kasutaks pigem jahedat vett.

  • Rinnahoidjat tuleb pesta korra nädalas

Naha pinnal olev rasu ja mustus võivad vähendada rinnahoidja elastsust, seega tasuks rinnahoidjat pesta nii tihti kui võimalik. Kui sa oled harjunud pesu pesema korra nädalas või isegi harvemini, tasuks soetada mitu rinnahoidjat, mida saad kordamööda kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles