Naine tunnistab: suurimad vead, mida ma kahekümnendates voodis tegin

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kulus aega enne, kui mõistsin, mida oma kehaga magamistoas tegelikult teha võiks. Keegi oleks võinud mulle kahekümnendates nõu anda, kuidas võiks seksi suhtuda. Mul oli nooruslik ja seksikas keha, kuid ma polnud kuigi eneseteadlik, kirjutab seksuoloog Pepper Schwartz YourTangos ja toob välja suurimad vead, mida ta nooruses magamistoas tegi.

1. Ma polnud kuigi valiv

Esiteks, ma oleksin pidanud vahele jätma mehed, kelle puhul ma juba eelnevalt aimasin, et nemad armatsevad peamiselt iseendaga või iseenda nimel. Nüüd oskan paremini hinnata, millised mehed tõeliselt armastavad ja tunnevad naisi ning millised mehed on väga enesekesksed.

Kuidas neil vahet teha? Mehed, kes armastavad naisi, õpivad teid tundma õhtusöögilauas ja nad kasutavad teie kohta õpitut magamistoas ära. Rusikareegel: kui mees ei tunne huvi selle vastu, mis toimub su rangluust üleval pool, siis tõenäoliselt ei hakka ta uurima ka seda, mis toimub allpool.

2. Ma kiirustasin

Tagasi vaadates soovin, et oleksin võtnud asju aeglasemalt. Ma eelistasin kiiret kirge, selle asemel, et nautida seksikat ja aeglast armatsemist. 

Üks mu psühholoogist sõber ütles mulle: «Enamik naisi teeskleb orgasmi, sest enamik mehi teeskleb eelmängu.» Kähkukad ja kiire seks võivad olla väga mõnusad, aga see tähendab tavaliselt seda, et te mõlemad olete mäejalamil, kuid ei jõua kunagi mäetippu.

3. Ma ei jaganud oma räpaseid saladusi

Ma soovin, et oleksin nooremana rohkem oma fantaasiaid kasutanud. Fantaasiate jagamine, nii magamistoas kui ka mujal, võib olla väga intiimne ja seksuaalne tegevus. Taoliste isiklike asjade jagamine loob kahe partneri vahel tugeva ja ainulaadse sideme.

Nooruses oleksin tundnud piinlikkust, kui oleksin pidanud oma fantaasiatest kellelegi rääkima. Nüüd aga mõistan, et asjad, mille puhul me kardame, et need tõukavad meid partnerist eemale, võivad meid hoopis lähedasemaks muuta.

4. Ma võtsin seksi liiga tõsiselt

Ma oleksin kindlasti tahtnud mõne partneriga koos seksilelusid proovida. Mõningaid asju ma proovisingi, aga ma polnud kindlasti nooruses nii mänguline kui olen praegu. Eksperimenteerimine toidab pikaajalises suhtes mängulisust ja kirge. 

Ma usun, et magamistoas naermine on osa intiimsusest ja huumorisoon, nagu ka seiklushimu, annavad julguse proovida veidike väljakutsuvamaid seksilelusid. Pole oluline, kas te kasutate neid vaid korra või regulaarselt. Vähemalt olete mõlemad kogemuse võrra rikkamad ja teate tulevikus öelda, kui miski asi teile ei sobi. 

5. Ma ei hinnanud oma keha

Ma soovin, et oleksin rohkem hinnanud seda, mida mu keha suudab teha ja raisanud vähem aega asjadele, mida ma ise pidasid oma vigadeks. Vanemaks saades mõistame, et terve keha on hea keha - mul on vedanud, et mul on terve keha, mis naudib endiselt seksi ja mis suudab mu partnerile rõõmu pakkuda.

Nooruses kulutasin nii palju aega ja energiat muretsemisele oma kehakaalu, rindade suuruse ja pepu kuju pärast. Mees, kes tahab sind, tahab sind sellisena, nagu sa oled. Olen nüüdseks õppinud, et kõige olulisem on lasta teisel inimesel end jumaldada ja nautida igat hetke, mille veedate koos. Kahjuks kulus aastaid enne, kui ma seda mõistsin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles