Mees küsib: mida teha, kui ma ei tunne oma naise vastu enam huvi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Ma olen oma naisega koos olnud 14 aastat, abielus oleme olnud kaheksa aastat. Meil on kaks väikest last. Naine lõpetas hiljuti ülikooli ja hakkas uuesti tööl käima, see on hõivanud kogu tema aja. Laste jaoks leiab ta aega, kuid minu jaoks mitte. Me seksisime viimati umbes kaks aastat tagasi. Tal oli vahepeal kiire elutempo ja ma ei käinud peale, kuid nüüd tunnen, et olen tema vastu huvi kaotamas ega tea, mida teha,» kirjutab murelik meeslugeja.

Mehele jagavad nõu naisteportaali Female First suhtenõustajad.

Kas sa oled rääkinud naisega oma tunnetest? Äkki peaksite koos maha istuma ja rääkima sellest, kuidas sa toetasid teda õpingute ajal. Küsi temalt, kas ta võiks ehk sinu jaoks aega leida?

Kui sina tunned temast puudust, siis tõenäoliselt tunneb ka tema sinust puudust. Kui tema jaoks on kujunenud harjumuseks see, et ta ei pühenda sulle aega, siis on raske seda olukorda muuta ilma, et naine ise seda mõistaks ja midagi ette võtaks. Kui ta on suuteline laste jaoks aega leidma, siis ilmselt saaks ta leida aega ka sinu jaoks.

Keha võib unustada, kui hea tunde tekitab seks, seega võib-olla oleks mõistlik korraldada teile kahele mõeldud kohting või väike väljasõit. Palu kellelgi teisel lapsi hoida ja tee naisele romantiline üllatus. See on hea moodus testimaks, kas teievahelist sädet saab veel taastada või mitte.

Kui naine on alles hiljuti uues töökohas alustanud, siis ilmselt on tal veel nii mõndagi õppida ja ta tahab end sellele pühendada. Võib-olla ta ei mõista, et tema töö ja pühendumine on teie kahe vahele kiilu löönud. Suhtes tuleb anda ja võtta ning ehk oleks aeg teie suhtes rolle veidike muuta.

See võib olla tõeliseks väljakutseks, kui naine on siiani olnud kodune. Võib-olla meeldib talle tunne, et ta on nüüd midagi enamat kui naine ja ema – teie suhte dünaamika võib muutuda, kui nüüd keskendute mõlemad karjääridele ja mitte teineteisele. Äkki peaksid temalt küsima, kas ka tema on märganud teie suhte muutumist ja mis tunde see temas tekitab.

Kui teil on kahekesi raske endisele rajale naasta, siis võib abi olla paarisuhtenõustaja külastamisest. Nõustaja on erapooletu inimene, kes võib õpetada teid uuesti normaalselt suhtlema.

Kui oled naise vastu huvi kaotanud, kas usud, et seda huvi saaks taastada, kui naine sulle rohkem tähelepanu pööraks? Kui arvad, et jah, siis ära anna alla ja võitle oma suhte nimel. Vähemalt ei pea sa hiljem kahetsema, et ei üritanud oma suhet hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles