Kaheksa märki, et teie abielu oli juba alguses hukule määratud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast abielulahutust on loomulik, et hakkame otsima patuoinast, kelle süül see suhe oma lõpu leidis. Kõige lihtsam on süüdistada oma kallimat, kuid mõnikord süüdistatakse ka seksikat kolleegi või armukest, kes mehe tähelepanu võitis. Aga tegelikult pole suhted nii lihtsad.

Päris mitmed asjad mõjutavad seda, kas partnerid peavad koos kaua vastu või mitte. Paljud neist asjadest on aga määravad juba enne suhte või abielu algust, ometi ei pööra me neile suurt tähelepanu, kirjutab Huff Post.

Järgnevalt on välja toodud kaheksa märki, mis näitavad, et teie suhe oli hukule määratud juba enne abiellumist.

1. Te vaidlesite juba suhte alguses rahaasjade pärast

Kansas State'i ülikooli teadlased on kindlaks teinud, et kui suhte või abielu alguses esineb vaidlusi raha pärast, siis ilmselt ei ela te õnnelikult elu lõpuni. Teadlased selgitasid välja, et rahamured tekitavad aja jooksul palju rahulolematust suhte üle ja rahaprobleemid ennustavad abielulahutust peaaegu alati ette. 

2. Te abiellusite üsna kiiresti

Emory ülikooli uuring tõestas, et abielulahutuse tõenäosus on seotud sellega, kui kaua oli paar enne abiellumist koos. Paar, kes on enne abiellumist koos olnud kolm aastat, lahutab 39 protsenti väiksema tõenäosusega kui paar, kes on koos olnud vähem kui ühe aasta.

3. Teil on erinev suhe alkoholiga

Buffalo ülikoolis on välja selgitatud, et paarid lähevad üsna sageli lahku seetõttu, et üks partneritest armastab väga alkoholi tarbida. Huvitaval kombel ei kehti see nende paaride kohta, kus mõlemal partneril on kombeks alkoholi tarbida. 

4. Sina või su partner ei tahtnud enne abiellumist koostada abieluvaralepingut

Eksperdid selgitavad, et abikaasad, kes jagavad vara ning raha, on õnnelikumad ja nende suhted on stabiilsemad. Ameerikas on näiteks välja selgitatud, et kui kaasadel on erinevad pangakontod, siis suure tõenäosusega lõpeb nende abielu lahutusega.

5. Teil oli uhke ja kallis pulmapidu

Emory ülikooli teadlased tegid kindlaks ka selle, et mida kallim oli paari pulmapidu, seda tõenäolisemalt ei jää nad pikaks ajaks kokku. Naised, kelle pulmapidu läks maksma vähemalt 20 000 dollarit (umbes 17 000 eurot), lahutasid oma abielu 3,5 protsenti suurema tõenäosusega kui naised, kelle pulmapidu läks maksma 5000-10 000 dollarit (4200-8400 eurot).

6. Teie perekonnas või tutvusringkonnas on esinenud abielulahutust

Teadusajakirjas Social Forces avaldatud uuringust selgus, et abielulahutus võib sõprade-tuttavate seas olla lausa nakkav. Kui sinu perekonnas või tutvusringkonnas on esinenud lahutusi, siis suureneb tõenäosus, et ka sinu abielu lõpeb lahutusega, koguni 75 protsenti. 

7. Teil on märkimisväärne vanusevahe

Emory ülikoolis tehtud uuring tõestas, et märkimisväärse vanusevahega abikaasad lähevad tõenäolisemalt lahku. Näiteks kaasad, kelle vanusevahe on vähemalt kümme aastat, lahutavad oma abielu 39 protsenti suurema tõenäosusega kui need, kes on partneriga ühevanused.

8. Abiellusite noorelt

Statistika on näidanud sedagi, et paarid, kes on üsna noorelt abiellunud – paar aastat enne või pärast 20. eluaastat – lahutavad tõenäolisemalt kui need, kes abiellusid kõrgemas vanuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles