Meeste suurimad stiilivead

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Redditis uuris üks stiiliteadlik meesterahvas oma sookaaslastelt, millised on meeste suurimad väärarvamused seoses moe ja stiiliga. Loe ja mõtle, kas ka sina oled neid vigu teinud!

1. Kõhnad mehed peaksid kandma alt laienevaid pükse, et nende jalad näeksid suuremad välja. See ei vasta tõele. Alt laienevad püksid ei sobi kõhna kehaehitusega meestele üldse. Pigem tasuks eelistada sirge lõikega või skinny-lõikega pükse, kirjutab Business Insider.

Foto: SCANPIX

2. Särk ei pea õlgade ja rinna juures vastu keha hoidma. Peab küll, särk peaks just õlgadest olema täpselt paras. Särke proovides tuleks silmas pidada seda, et särk hoiaks võimalikult keha ümber, ent samas oleks piisavalt ruumi käte liigutamiseks.

3. Viisakamate riiete kandmine muudab välimuse tunduvalt paremaks. Levinud väärarvamus on see, et viisakate rõivaste kandmine parandab välimust. Tegelikult ei pruugi see nii olla ja mugavates vabaajarõivastes mees võib näha parem välja kui mees, kes kannab ülikonda, mis talle hästi ei sobi. Rõivaid valides tuleks silmas pidada ka üritust, kuhu minnakse.

4. Kallimate brändide rõivaste soetamine näitab, et mees on moekas ja näeb hea välja. Sageli arvatakse, et kui osta tavapoest rõivaid, mis on keskmisest kallimad, siis võib kindel olla nende heas kvaliteedis ja selles, et need näitavad sind parimast küljest. Tegelikult ei tasu sellele loota, kuna palju leidub neid kaubamärke, mis jäljendavad kallimaid brände ega paku tegelikult suure raha eest head kvaliteeti.

5. Lühikesed püksid sobivad ainult noortele poistele. Soojal ajal on lühikesed püksid igati tervitatav nähtus ja need sobivad igas vanuses meestele. Leidub ka viisakamaid lühikesi pükse, mis sobivad kenasti kontorisse. 

6. Küljetaskutega püksid on lahedad, kuna taskutesse saab nii palju asju panna. Küljetaskutega püksid on aegunud ja need võiks vabalt oma kapist välja visata. 

7. Ainult ehitusmehed ja gootistiili austajad kannavad saapaid. Kuna kingapoes leidub niivõrd suur valik erinevaid saapaid, siis ei saa kindlasti väita, et neid kannaksid vaid ehitajad või teatud muusikastiilide austajad. Tuleb vaid poes ringi vaadata ja julgelt erinevaid saapaid proovida, tõenäoliselt leiab igaüks oma.

Foto: SCANPIX

8. Purjekingad on kõige stiilsemad jalanõud. Purjekingad on suvekuudel hea ja turvaline valik, kuid kindlasti ei saa neid pidada kõige stiilsemateks jalavarjudeks.

9. Kandilise ninaga kingad on kihvtid. Kandilise ninaga meestekingad pole juba mõnda aega moes olnud ja mehed võiksid neist üldiselt eemale hoida. Kandiline nina jätab kohmaka ja vanaaegse mulje.

10. Kingade ja särgi värv peaksid kokku sobima. Kuigi mees võib otsustada, et valib rõivaid selle järgi, et teatud värvid sobiksid kokku, ei pea seda tingimata tegema. Paljude rõivaste puhul võib see lausa naeruväärse mulje jätta. 

11. Paljud mehed arvavad, et vöö ja kingad peaksid iga hinna eest kokku sobima. Piduliku ürituse jaoks võiks jälgida, et vöö ja kingad sobiksid kokku, kuid muul ajal pole see kuigi oluline. 

Foto: SCANPIX

12. Mustad kingad sobivad kõigega. Tegelikult ei sobi mustad kingad kõigi rõivastega. Kui soovid kingi, mis sobiksid erinevate rõivastega hästi kokku, otsi poest pruuni värvi kingi.

13. Rinnarätt peab kokku sobima lipsuga. Stiiliteadlikumad inimesed ütlevad selle peale, et rinnarätt ja lips ei pea tegelikult kokku sobima. Veelgi enam, need võiksid olla täiesti erinevad. Rinnarätt võiks sobida särgi värviga, kuid ka see pole ülioluline. 

14. Mustad ülikonnad on kõige mitmekülgsemad ja must on üldse parim värv, millesse investeerida. Kõige mitmekülgsem värv on tegelikult meresinine või tumehall. Need on kaks esimest värvi, mis võiksid olla meeste garderoobides. Mustad ülikonnad sobivad ainult väga pidulikele sündmustele (pulmad, matused) ja mõnikord ka kontorisse. 

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles