Paljud naised kaotavad pärast menopausi seksi vastu huvi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Menopaus kestab keskmiselt kolm aastat, kaks kuud ja 20 päeva. Briti teadlased tegid hiljuti kindlaks, et menopaus annab korraliku hoobi paljude naiste voodielule, kuna suur hulk naisi ei soovi pärast nii suurt muutust enam seksida.

Menopausi ajal toimuvad naise kehas muutused - menstruatsioon lõpeb ja munasarjade töö pannakse justkui pausile. Suurbritannias läbi viidud küsitlusest selgus, et paljude naiste huvi seksi vastu hääbub pärast menopausi umbes kuueks aastaks, kirjutab Genius Beauty.

Umbes pooled küsitluses osalenud naistest tunnistasid, et nemad pole tahtnud pärast menopausi enam eriti seksida ja peaaegu sama suur hulk naisi ütles, et nemad pole üldse pärast menopausi seksinud. 60 protsendil vastanutest oli probleeme tupekuivusega ja 20 protsenti vastanutest oli seksi jaoks ostnud libestit. Peaaegu pooled vastanutest laususid, et menopaus oli nende armusuhtele kui psühholoogiline test. 

Naistelt uuriti ka seda, kui kaua menopaus neid mõjutas. Keskmiselt oli menopausi pikkuseks kolm aastat, kaks kuud ja 21 päeva. Tujumuutusi esines naistel kahe aasta, 10 kuu ja 15 päeva jooksul. 44 protsenti naistest sõnas, et menopausi tõttu ei tundnud nad end enam kuigi naiselikult. 

Suurbritannias on kindlaks tehtud, et menopaus algab umbes 51. aastastel naistel, ent leidub ka neid, kes võivad seda kogeda juba kolme- või neljakümneselt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles