Üheksa üllatavat muutust, mis kaasnevad kaalukaotusega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled hiljuti kaalust alla võtnud? Hea töö. Kuigi su enesetunne ja välimus on paremad kui varem, oled ilmselt märganud, et kaalukaotusega kaasnesid ka mõned ootamatud muutused. 

Psühholoogide sõnul on olemas selline asi nagu «kaalukaotusšokk», mis tähendab, et meie mõistusel kulub natuke aega enne, kui see harjub uues kehas elama. Järgnevalt on välja toodud üheksa ootamatut muutust, mis kaasnevad kaalulangetusega, kirjutab Shape.com.

1. Sul on pidevalt jahe

Teatrisse või kinno minnes ei taha sa oma mantlist loobuda ning restoranis õhukonditsioneeri läheduses istumine on sinu jaoks lausa piin. Rasv on keha loomulik isolaator, seega kehakaalu langedes muutume me temperatuuri kõikumiste suhtes tundlikumaks. Kanna igaks juhuks kardigani kotis kaasas.

2. Sõrmused on sulle suureks jäänud

Kui pistad oma sõrmused sõrme, võid märgata, et su sõrmed on vahepeal peenemaks jäänud. Pärast kaalukaotust peaksid võib-olla laskma sõrmuseid natuke väiksemaks teha.

3. Magusaisu muutub

See võib kõlada imeliselt, aga pärast kaalukaotust võib kaduda isu magusate asjade järele. Pole mingi saladus, et mida vähem suhkrut me tarbime, seda vähem tunneme sellest ka puudust. Kui kaalukaotuse ajal harjusid ära sellega, et tarbisid magusaid asju minimaalselt või üldse mitte, siis ära imesta, kui peagi ei tunne sa mingit magusaisu.

4. Rõivaste valikul võib sul endiselt esineda probleeme

Võib-olla oled terve elu arvanud, et kaalust alla võttes muutub riiete valimine kordades lihtsamaks. See ei pruugi päris tõene olla. Su ülakeha võib olla saledam kui reied, mis tähendab, et peaksid pluuse ja pükse valima erineva rõivasuuruse alusel. 

5. Ilmselt on sul tarvis uusi kingi

Kaalust alla võttes väheneb rasv üle kogu keha, kaasa arvatud ka jalgadest. Seega ära imesta, kui kingad on sulle suureks jäänud. Hea uudis on aga see, et kõrge säärega saapaid on mugavam jalga tõmmata ja lukku saab kergemini kinni panna, kui jalad on saledamad.

6. Teised ei pruugi su kaalukaotust märgata

Kui võtad stabiilselt ja aeglasel tempol kaalust alla, siis ei pruugi sa palju komplimente saada enne, kui paned selga riided, mis su uut keha paremini demonstreerivad.

7. Alati ei tahagi komplimente kuulda

Alguses meeldib sulle see, et kõik kiidavad su kaunist välimust, ent ühel hetkel võib entusiasm muutuda kurnavaks. Paljud naised tunnistavad, et teatud komplimendid («Sa oled nii palju alla võtnud!») mõjuvad neile valusa meeldetuletusena sellest, kui suured nad eelnevalt olid.

8. Inimesed ei pruugi sind ära tunda

Kui võtad märkimisväärselt kaalust alla, siis ära imesta, kui mõni endine tuttav ei tunne sind ära. Üks naine ütles, et temal juhtus tööl nii, et ülemus tuli end talle tutvustama ja küsis, kellega on tal au. Naise sõnul oli ta mehe alluvuses töötanud juba kaks aastat.

9. Näed paksude mõnitamist ja kiusamist uue nurga alt

Kaalukaotusega võib kaasneda seegi, et inimesed, kes on sulle kunagi suurt kehakaalu ette heitnud või sind selle pärast kiusanud, suhtuvad sinusse nüüd palju sõbralikumalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles