Aegunud müüdid naiste kohta, mida mehed endiselt usuvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt on nii mõnigi naine saanud mehelt vastuseks naerupurske, kui naine on avaldanud soovi ise tolmuimeja ära parandada või lambipirni vahetada. Mehed justkui ei suuda või ei taha tunnistada, et naised on iseseisvad ja oskavad tegelikult nii mõndagi oma kätega ära teha.

Glamour.com pani kirja neli aegunud müüti naistest, mida mehed paistavad endiselt uskuvat.

1. Pulmad ja beebid ajavad kõiki naisi lausa hulluks. Naine võib ju Instagrami vahendusel jälgida kuulsuste pulmapilte või vaadata Pinterestist, kuidas kauneid lauakaunistusi voltida, aga see ei tähenda, et ta planeerib juba pulmi sinuga. Lastega on sama lugu - paljud keskealised naised pole üldse kindlad, kas nad soovivad lapsi saada. On ekslik arvata, et naiste ainsaks eesmärgiks elus on abielluda ja lapsi sünnitada.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

2. Naise sugutung liigub pigem golfikäru kui võidusõiduauto kiirusel. Romantilised seriaalid on loonud kujutluspildi, kus seks on suhtes asi, mida naised vastumeelselt meestele vahel harva kingivad. Pole ju mõeldav, et naine võiks seksi nautida või lausa armastada; loogilisem on ikka see, et naine on vahekorraga nõus vaid korra kuus. Naised ei mõtle seksile tõesti nii tihti kui mehed, kuid see ei tähenda, et naistele seks ei meeldiks. Naised oskavad hinnata head seksi ja naudivad partneri oskusi linade vahel.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

3. Naiste arvates on nutmine lõbus. Sest kui naised nii ei mõtleks, miks nad seda siis nii tihti teevad? Naised on meeste silmis emotsionaalsed veepommid, mis on valmis lõhkema ka kõige õrnema puudutuse peale. Kui naine hakkab romantilise filmi ajal nutma, siis ära arva, et tegemist on emotsionaalselt ebastabiilse inimesega. Paljud naised on tugevamad, kui mehed julgevad arvata.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

4. Naisülemused on kahtlemata mõrrad. Kui meeste puhul on normaalne see, et nad võivad oma ülemustele pugeda ja saavad seetõttu paremaid töökohti, siis naised saavad karjääriredelil ülespoole tõusta vaid juhul, kui nad on valmis kellegagi vahekorras olema. Kui meessoost ülemus jagab kindlakäeliselt alluvatele käsklusi, nimetatakse teda «liidriks»; kui naissoost ülemus jagab käsklusi, kiruvad alluvad, et ülemus on liiga «kamandav», «õel», «tal on tähelepanuvajadus» jms. Kas need väited on õiged? Kindlasti mitte! Kuidas oleks, kui me kõik muudaksime oma mõtlemist naisülemuste suhtes, kuna tegemist on tarkade, ambitsioonikate ja heade töötajatega. Kas need omadused muudavad naise tõesti niivõrd halvaks ülemuseks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles