Kingavalikuga saab mõjutada, kuidas mehed sinusse suhtuvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi võib eeldada, et kontsakingad teevad naised atraktiivsemaks (sel põhjusel neid ju tavaliselt ka kantakse), siis ei oldud kuni hiljutiseni kingade mõju mulje avaldamisel palju uuritud. 2014. aastal tegi aga Nicolas Gueguen rea eksperimente, et uurida, kuidas mõjutab naise kingavalik seda, mismoodi teised temasse suhtuvad.

Kõigi nelja eksperimendi tarvis riietusid tudengineiud ühesugustesse kontorirõivastesse. Neile anti selga sirge must seelik, pikkade varrukatega valge triiksärk ning must pintsak. Jalga anti naistele erineva kontsapikkusega moekad kingad (eriti kõrged, keskmised, madala tallaga) ning neil lasti läbi teha erinevaid ülesandeid, edastab Psychology Today.

Tänaval erinevaid erinevaid tegevusi läbi mängides pidid naised ka hindama, kuidas kõrvalised isikud neile reageerivad. Kahe esimese eksperimendi käigus pidid nad tülitama möödujaid palvega võtta osa küsitlusest võrdse kohtlemise või õhtusöögiharjumuste teemal. Tulemused näitasid, et kõrgete kontsade puhul tõusis märgatavalt meessoo huvi küsitlustest osa võtta – kui naine kandis 9-sentimeetriseid kontsakingi, vastasid mehed talle 82-83 protsendil pöördumistest, madala tallaga kingi kandes aga vaid 42-47 protsendil pöördumistest. Naiste puhul tudengineiude kingad mingit mõju ei avaldanud ning neist vastas pöördumistele olenemata kingatüübist 30-36 protsenti möödujatest.

Kolmas eksperiment mõõtis kingade mõju abi palumisel. Samad naised kandsid vaheldumisi erinevaid kingi ning pillasid maha kinda, et näha, kas keegi annab neile sellest teada. Taas kord osutusid mehed väga abivalmiks, kui kinda kaotaja kandis kõrgeid kontsakingi (93 protsenti juhtudest). Võrdluseks: kui naine kandis madala tallaga kingi, ulatasid talle kinda 43 protsenti meestest.

Neljas eksperiment tehti baaris. Jälgijad mõõtsid, kui palju aega kulub, et mehed erineva kõrgusega kingi kandvate naiste poole pöörduks. Jällegi lõid kõige kõrgema kontsaga kingad mehed pahviks. Keskmiselt pöördus võõras mees kõrgete kontsadega naise poole umbes kaheksa minuti jooksul pärast seda, kui ta baari sisenes. Madala tallaga kingi kandnud naise poole pöörduti keskmiselt 14 minuti möödudes.

Mille järgi valida kõrged või madalad kingad? Vastus peitub selles, kes on su publik. Arvestades nimetatud uurimust võid kindel olla, et meeste tähelepanu köidad kindlasti kergemini siis, kui kannad kõrge kontsaga kingi. Teadlaste sõnul saab seda arvestada ka tööolukorras, kui on vaja kedagi mõjutada või kellegi abi paluda.

Siiski ei maksa kõrvale vaadata faktist, et kontsakingade mõju tuleneb nende seksapiilist ja teiste naisterahvaste suhtumist kingavalikuga suuresti ei mõjuta. Veelgi enam – kontsakingi pole mõtet kanda siis, kui pole tahtmist saada meeste soovimatut tähelepanu. Üldisemalt selgus aga uuringust lisaks, et negatiivset mõju kõrged kontsad teiste naiste tähelepanu saavutamisele ei avalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles