Monika Kuzmina: viis head tegu, mida pühade vahel kindlasti teha võiksid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Kuzmina
Monika Kuzmina Foto: Riina Vaikmaa

Nii nagu armastust ei saa iial liiga palju olla, nii ei saa olla ka liiga palju häid tegusid. Pühad on rõõmu, rahu ja armastuse aeg. Igatseme siis rohkem kui muidu oma pereliikmete lähedust, soovime veeta üksteisega aega ning lihtsalt olla ning nautida üheskoos imelisi hetki. Pühad on ka järelemõtlemise aeg, uute eesmärkide püstitamise ja lubaduste andmise aeg.

Millised on sinu pühad mõtted? Millised on sinu püha aja pühad teod? Ehk on sulle abiks mõned nõuanded, mida sel talvisel puhkeperioodil teha, unustamata seejuures ennast, oma lähedasi, traditsioone ja kõiksust.

Mine kirikusse

Võta pühade ajal kindlasti ette kirikusse minek, ka siis, kui sa usklik pole. Naudi kiriku vaikust, kuula jutlust ja tunneta pühakoja energiat. Meenuta möödunud aastat. Andesta tehtud vead endale ja anna südamest andeks oma vaenlastele. Meenuta parimaid hetki ja ole nende eest tänulik.

Kirjuta oma unistused üles

Võta paber ja pliiats ning kirjuta üles kõik suured ja väikesed uue aasta unistused. Tee nimekiri kõikidest eesmärkidest, mida uuel aastal soovid saavutada. Olulisematele eesmärkidele koosta tegevuskava.

Täna oma vanemaid ja vanavanemaid

On oluline olla tänulik oma vanematele ja vanavanematele. Kui meie elutee oma esivanematega on raske olnud, on siiski alati üks asi, mille eest neile tänulikud saame olla – nad kinkisid meile elu. Täna neid selle eest! Ja kõik muu anna neile palun andeks, see teeb sind vabaks.

Süüta küünal lahkunud lähedastele

Pea meeles ka neid, kes meie seast lahkunud on. Süüta pühade ajal küünal kõikidele lahkunud lähedastele. Meenuta neid hea sõnaga. Tuleta meelde ühiseid häid kogemusi. Täna neid mõtetes.

Luba endale, et usud endasse senisest rohkem

Kirjuta endale kiri, kus kinnitad, et uuel aastal usud endasse veel rohkem. Luba endale, et sa julged olla see, kes sa oled. Luba endale, et oled julge ja see, kes sa oled, on armastust ja armastamist väärt. Luba endale, et sa püüdled oma unistuste poole, et oled selles järjepidev. Luba endale vigu ja eksimusi ning siis luba endale andestada. Luba, et eksimused ei võta sinult sinu eneseusku. Luba, et liigud vapralt oma unistuste poole ja ei anna kunagi alla.

Luba endale, et tõused peale iga kukkumist, sest sa usud endasse rohkem kui kunagi varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles