Mooni menüüst: lõhe kulebjaaka ahjupeediga

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhekulebjaaka: moonilikus koosluses kuuluvad selle juurde mädarõikakaste ja ahjupeet.
Lõhekulebjaaka: moonilikus koosluses kuuluvad selle juurde mädarõikakaste ja ahjupeet. Foto: Mihkel Maripuu

Arter jätkab retseptisarja, kus Eesti 50 parima restorani nimistu esikümne kkad jagavad oma toiduretsepte. Seekord on järg kaheksanda käes: üles astub läinud kuul viieseks saanud kohvik Moon ja üks selle peakokkadest, Roman Zaštšerinski.

Muutunud ei ole kahe tähtkoka, Roman Zaštšerinski ja tema tädipoja Igor Andrejevi ning naise Jana Zaštšerinski rajatud kohvikus-restoranis Moon selle viie aastaga suurt midagi. Kui muidugi välja arvata see, et Moonil on eksperimenteerivama köögiga sõsar Kolm Sibulat, kahe maja peale on töötajaid juba kuuskümmend ja mehed välja õpetanud uusi «zaštšerinskeid-andrejeveid», keda võib usaldada ka siis, kui neid endid köögis ei ole.

«Suurim saavutus ongi olnud Mooni stabiilsus. Seda hoida on söögikohal kõige raskem ja selle üle olen kõige uhkem,» ütleb peakoka ametit Igoriga jagav Roman söögikohas, mille ukse taga ootab ka äsja selja taha jäänud aasta viimasel esmaspäeval keskpäevast avamistundi märkimisväärne inimestehulk. Mooni jätkuvas õitsemises pole kahtlust: uste avanedes täituvad kaks tillukest saali sööjatest minutitega. Letil lõhnavad ahjusoojad pontsakad pirukad porgandi ja lõhega, kus sisu lopsakalt ja siidist tainast imeõhuke kiht. Talviste toitude nimistust haarab silm küülikukotletid, suitsuangerjas vürtsise peedisalatiga, siia savoi kapsa ja homaarikastmega – viimane on puhas prantsuse-vene klassika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles