Kindlad nipid, mille abil menstruatsioonivalu leevendada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PMS sündroomi levinuim sümptom on kõhupuhitus.
PMS sündroomi levinuim sümptom on kõhupuhitus. Foto: Panther Media/Scanpix

Tursed, puhitused, tujumuutused ja tüütu valu teevad «päevadest» tõelise nuhtluse. Teadmatusest võid elustiilivalikutega oma enesetunnet veelgi rohkem rikkuda.

Õnneks on nippe, mis aitavad raske aja kergema enesetundega üle elada. Buzz Feed tegi neist nippidest ülevaatliku video, mis loodetavasti aitab paljude naiste elu muuta.

Kõhuvalu on tingitud emaka kokkutõmmetest. Mõnikord võtavad need valud silme eest mustaks. Tasub teada, et näiteks kofeiin, sool, rasv ja alkohol võivad valud suuremakski teha. Seevastu tuleb juua palju vett, mis aitab emakal lõõgastuda.

Valu saab edukalt leevendada trenniga, näiteks tantsu, jooga või seksiga. Seks lõõgastab lihaseid, suurendab dopamiini tootmist ning aitab puhastada emaka limaskesta. Kui see variant ei tundu kõige kenam, saab alati harrastada seksi iseendaga.

Menstruatsiooni ajal naise veresuhkru tase langeb ning tekib suurem isu. Koogi asemel eelista tumedat šokolaadi, milles on palju magneesiumi. See aitab maguisaisule piiri peale tõmmata.

Peale ohtra vee joomise, enda liigutamise ja õige toitumise ei maksa unustada, et enesetunde teeb paremaks pikk ja korralik uni.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles