Nõuandeid neile, kes soovivad kaalust alla võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa tead hästi, et kui soovid kaalust alla võtta, siis tuleks õigesti toituda ja trenni teha, kuid töö ja perekonna kõrvalt on raske oma eesmärkidest kinni pidada. Kaalulangetamine muutub aga palju lihtsamaks, kui oskad asju ette planeerida.

Mõtle oma treeningute peale

Ära mõtle, et käid mõnikord jooksmas või aeg-ajalt jõusaalis – pane konkreetne plaan paika. Võta oma nädalagraafik ette ja pane trennid kirja samamoodi nagu sa paned kirja arstiajad jms. Kui soovid õues trenni teha, tasuks jälgida ka ilmateadet, kirjutab PopSugar.

Vaata üle trenniriided

Pese nädalavahetusel pesu, et saaksid pärast pikka tööpäeva võtta puhtad trennirõivad ning natuke aktiivselt end liigutada. Kui soovid nädalas mitmel õhtul trennis käia, vaata üle, kas sul on iga trenni jaoks piisavalt rõivaid. Kui sul on asjad valmis pandud, siis suureneb tõenäosus, et sa lähed tegelikult ka trenni.

Vaata üle treeningvahendid

Vaata üle, kas sul on olemas kõik trenniks vajalikud vahendid – joogamatt, korralikud jalanõud jms. Pane eelmisel õhtul trennikott valmis, et saaksid selle hommikul või pärast tööd kiirelt kaasa haarata. Kui sulle meeldib kodus trenni teha, siis pane oma treeningvideod ja –riided eelmisel õhtul valmis. Vaata üle ka oma muusikavalik, kui armastad trenni tehes muusikat kuulata.

Planeeri toidukordi ette

Mõtle nädalavahetusel sellele, mida sa järgmisel nädalal sööd. Kui vaja, kirjuta lausa nädalane toitumiskava üles. Kui oled välja mõelnud, mida süüa, too poest vajalikud toiduained. Sel viisil on sul kogu aeg vajalikud asjad olemas ja väheneb võimalus, et kui lähed pärast tööd poodi, ostad midagi, mida sa muidu ei soetaks. Lõika valmis puu- ja juurviljad, siis on neid lihtne vahepalana põske pista.

Võta lõunasöök kaasa

Selle asemel, et iga päev lõunat osta, võta lõunasöök parem kodust kaasa. Isevalmistatud söögi puhul tead täpselt, mis on söögi sees ja saad ise määrata, kui tervislikult toitud.

Mine varakult magama

Kui kogu ülejäänud plaan on kenasti paika pandud, lõõgastu vannis, tõmba mõnus pidžaama selga ja mine mõnel õhtul varem magama. Lõõgastumine ja uni aitavad samuti kaalu langetada. Heale ööunele järgneb tavaliselt hea hommik ning kui oled puhanud ja värske, siis paranevad ka su töötulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles