12-kuuline plaan, kuidas oma suhet uuel aastal tugevamaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jaanuarikuus esineb rohkem lahutusi kui ülejäänud ajal aastas, kuid loodetavasti on seda võimalik muuta. 

Glo.com koostas koostöös suhteeksperdi Matthew Husseyga 12-kuulise plaani, kuidas paarid saaksid uuel aastal oma suhet tugevamaks muuta.

Jaanuar – uute alguste kuu

Kasutage 2015. aasta esimest kuud selleks, et alustada puhtalt lehelt ja olge ausad ning avameelsed oma vajaduste ning soovide osas. Kui sa pole kindel, kas rahuldad praegu partneri kõiki soove, küsi seda temalt. Võib-olla saate mõlemad teada asju, mida on raske kuulda, aga tõde aitab teil edasi liikuda.

Veebruar – kirglik kuu

Veebruar on kõle talvekuu, mil tasuks oma ellu tuua veidike kirge ja kuumust. Külastage partneriga näiteks erootikapoodi. Kui te pole varem sellistes kohtades käinud, võiksid sellega partnerit näiteks üllatada, ent mõistlik oleks eelnevalt välja selgitada, kas tal on selliste asjade vastu üldse huvi (või oleks see tema jaoks täielik šokk). Erootikapoest võiksite mõlemad valida vähemalt ühe kingituse. Koju jõudes olete kindlasti juba põnevil ja erutatud.

Märts – kiindumuste kuu

Ärge ajage seda kuud segi magamistoakuuga. Märtsis tasuks partnerile oma kiindumust näidata, hoides tal käest kinni, kallistades ja musitades. Puudutusel on suur jõud, seda nii emotsionaalses kui füüsilises mõttes. Näita iga päev kallimale oma kiindumust nii, nagu sa muidu seda ei teeks (paku talle massaaži vms).

Aprill – põgenemiskuu

Alati pole võimalik pikale puhkusele minna, kuid Hussey sõnul saab ka nädalavahetusel teise linna sõitmisega tuua rutiini vaheldust. Kasuta kevadiselt sooja ilma ära ja sõida kallimaga kasvõi päevaks või paariks linnast välja. Minge mõnda kohta, kus te tavaliselt ei käi.

Mai – sõprade ja pere kuu

Ürita sel kuul luua paremaid suhteid oma partneri perega, kuna need inimesed on tema jaoks väga olulised. Leidke aega ka oma sõprade jaoks. Teistega suhtlemine ja uute tutvuste loomine aitavad teil ka üksteist uue nurga alt näha.

Juuni – õppimiskuu

Nüüd oleks paras aeg leida omale mingi projekt, mille kallal saate mõlemad tööd teha. Võtke näiteks eesmärgiks rohkem muuseumites käia ja õppida kunsti paremini tundma või võtke osa mõnest raamatuklubist. Pole midagi mõnusamat kui koos kallimaga arenemine ja kasvamine.

Juuli – kokkamiskuu

Me kõik vajame elamiseks toitu ja äärmiselt mõnus on valmistada süüa koos kallimaga. Külastage koos turgusid või käige maal sugulaste juures, kellelt saab ohtralt värskeid aiasaadusi ning tehke kodus värskest toorainest midagi head süüa. See muudab teievahelise sideme tugevamaks ja loob ühiseid mälestusi.

August – sideme loomise kuu

Sel kuul tasuks pühendada aega partnerile ja teievaheliste suhete tugevamaks muutmisele. Te ei pea koos tegema midagi väga suurt või uhket, üritage kasvõi iga õhtu paar tundi midagi koos teha. Jalutage rannas, vaadake filme või tehke muid asju, mis pakuvad mõnu teile mõlemale. 

September – andeks palumise kuu

Suhtes on mõnikord väga oluline andeks paluda. Kui sa eelmised kaheksa kuud pole sellega eriti palju tegelenud, siis ürita pühendada september andekspalumisele. Kui tunned, et oled teinud vea, ära istu ja oota, et asi laheneb omasoodu, vaid haara härjal sarvist. Andeks tuleks alati paluda siiralt. Ütle partnerile, et armastad teda ja tekita temas turvatunne.

Oktoober – mõtlik kuu

Iga kuu tuleks teha tegusid, mis on läbimõeldud, aga oktoobris võiks veelgi rohkem mõelda, kuidas partneri elu paremaks muuta. Üllata teda mõne armsa kingiga või mine talle tööle vastu. Tekita temas eriline tunne ja ta teeb kindlasti sulle kauneid üllatusi vastu.

November – teineteise hindamise kuu

Liiga sageli kipume partnerit erinevatel põhjustel kritiseerima ja liiga harva hindame oma kallimaid nende eriliste inimestena, kes nad tegelikult on. Sel kuul keskendu partneri headele omadustele ja asjadele, mis sulle tema juures tõeliselt meeldivad. Tunnusta tema pingutusi, hinda ta veidrusi ja tähistage koos teie erinevusi.

Detsember – teineteise toetamise kuu

Pühad võivad tekitada palju stressi, seega pakkuge teineteisele sel kuu endisest rohkem tuge. Üritage leida tasakaal pereelu ja sõprade vahel, kuid ärge jätke oma suhet unarusse ning lõpetage aasta suure pauguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles