Hea põhjus, miks tasuks rohkem kallistada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uuest uuringust selgus, et sõbrad võivad aidata külmetushaigustest kiiremini paraneda. Kuidas? Vaid ühe kallistuse abil.

Õige toitumine, gripivaktsiin, käte pesemine – need on kõik head moodused, kuidas hoida haiguseid endast eemale, ent kõige tõhusam on see, kui keegi kingib sulle ühe kallistuse: kallistused kaitsevad nimelt stressi ja haiguste eest, kirjutab Shape.com.

Kuigi haigena tahaks teistest pigem eemale hoida, tegid teadlased kindlaks, et mida rohkem sa teisi kallistad, seda väiksem on tõenäosus, et sind võib kimbutada stress või muud tüütud tervisehädad. Miks? Teadlased pole päris kindlad, mis võib selle põhjuseks olla, kuid üks asi on kindel: kallistamine iseloomustab tavaliselt lähedast (sõprus)suhet, seega mida rohkem sa kallistad, seda rohkem on sul ilmselt inimesi, kellele toetuda.

Eelnevad uuringud on näidanud, et inimesed, kel esineb pidevalt teistega konflikte, ei suuda külmetushaigustega kuigi tõhusalt võidelda. Uuringu käigus selgus, et need, kellel oli rohkem sõpru ja kes said haigena rohkem kallistusi, kogesid vähem haigussümptomeid kui need, kel polnud kedagi kallistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles