Viis asja, millele võiks mõelda enne juuste lõikamist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue soengu tegemine võib naisele uut energiat anda. Järku lõigatud juuksed või värske tukk võivad muuta naise enesekindlamaks ja tekitada tunde, et pole midagi, millega naine hakkama ei saaks. Ent vale soeng võib naise enesekindluse täiesti ära nullida. 

Selleks, et vältida ebaõnnestunud soengut, tasuks enne juuksuritooli istumist mõelda järgmistele asjadele, soovitab Cosmo.

Tea oma näokuju

Kui tead, kas su nägu on ümar, ovaalne, kandiline või südamekujuline, on palju lihtsam valida soengut, mis sulle sobiks. Näokuju saab kindlaks teha vaadates oma lõuajoont või võrreldes oma näokuju näiteks kuulsate naiste nägudega. Olivia Wilde'il on näiteks kandiline nägu, Christina Riccil ümar nägu, Sarah Jessica Parkeril ovaalne nägu ja Reese Witherspoonil südamekujuline nägu. Kõige lihtsam viis, kuidas katsetada, kas üks või teine soeng võiks sulle sobida, on joonistada oma näokuju paberile ja seejärel joonistada sinna soeng, mida tahaksid teha. Eesmärgiks peaks olema see, et soeng muudaks su näo pigem ovaalseks, kuna seda näokuju peetakse kõige kaunimaks. Naised, kel juba on ovaalne nägu, on õnnega koos, kuna ekspertide hinnangul sobivad neile kõik soengud.

Sarah Jessica Parker.
Sarah Jessica Parker. Foto: SCANPIX

Tea oma juuste tekstuuri

Kui sul on karedad ja lokkis juuksed, ära võta juuksurisse kaasa Blake Lively fotot lootes, et kõnnid salongist välja tema kaunite kiharatega. Kui sul on õhukesed ja sirged juuksed, ära eelda, et juuksur suudab sulle pähe võluda Beyonce'i soengut. Enne soengu valimist mõtle kindlasti oma juuste tekstuurile.

Blake Lively ja Anna Wintour.
Blake Lively ja Anna Wintour. Foto: AFP / Scanpix

Realistlikud ootused

Kui võtad eeskuju mõnelt kuulsuselt, siis tea, et paljud kuulsused kasutavad näiteks juuksepikendusi, neil on erajuuksurid, kes kulutavad tunde soengute tegemisele ja käivad nendega kaasas, et soengut värskendada. Ole juuksurisalongi astudes realistlik. Aruta juuksuriga, milline soeng võiks sulle sobida ja kuidas sa tahaksid tulevikus oma juuste eest hoolt kanda. Hea on teada, et mõned soengud vajavad vähem hoolt.

Foto: Chelsea Matiash/AP

Mõtle oma elustiilile

Kui sa tead juba ette, et sul pole hommikuti palju aega, et oma juukseid sättida, siis võta seda arvesse ja vali oma elustiiliga sobiv soeng. Kui sulle aga meeldib hommikuti juukseid soengusse sättida, siis maini seda juuksurile ja kindlasti leiate koos soengustiili, mis sulle kõige paremini sobiks.

Foto: SCANPIX

Veendu, et oled uueks lõikuseks ikka valmis

Kui lased lõigata ainult juukseotsi, siis ei pea pikalt end ette valmistama. Aga kui plaanid lasta oma pikad juuksed maha lõigata, siis mõtle sellele, et nende tagasi kasvamiseks kulub aega. Kas sa oled lühikeseks soenguks valmis? Kui mõtled pidevalt uuele soengule ja oled end vaimselt ette valmistanud, siis lase käia.

Foto: RODRIGO GARRIDO/REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles