Viis naist tunnistavad, miks nad oma abikaasat petsid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Petmine võib abielu lõpetada, kuid sel võivad olla ka omad head küljed. Petmine toob suhtes esile probleemid, mis poleks muidu võib-olla iialgi päevavalgust näinud. 

Viis naist tunnistavad Cosmos, miks nemad oma abikaasat petsid ja mida sellest õppisid.

1. «Mu abikaasa oli vägivaldne.»

«Ma teadsin juba abielu esimesel päeval, et selle mehega abiellumine oli viga,» ütles 50aastane Elizabeth. «Mees oli vägivaldne, kontrolliv ja eeldas, et ma tulen töölt ära ning loon temale hea kodu.» Aasta pärast abiellumist tekkis naisel kõrvalsuhe. «Ma ei petnud end mõttega, et olen armunud, aga oli äärmiselt värskendav olla koos inimesega, kes tekitas minus hea tunde, ajas naerma ja austas mind sellisena, nagu ma olin. Kõrvalsuhe aitas mul end leida ja tõestas, et suudan elada ilma abikaasata. See andis mulle ka julguse küsida lahutust. Kakskümmend viis aastat hiljem olen abielus imelise mehega. Me tahame teineteist õnnelikuks teha ega ürita üksteist muuta,» rääkis naine.

Õppetund: kuigi afäär andis naisele enesekindlust, et halvast suhtest lahkuda, pole ekspertide hinnangul petmine parim moodus, kuidas vägivaldse suhtega toime tulla. Kõigepealt tasuks otsida abi usaldusväärsetelt sõpradelt, perelt või terapeudilt.

2. «Me vihkasime teineteist.»

Kui 28aastane Vanessa abiellus kuue aasta eest oma mehega, tahtsid nad mõlemad lapsi saada, kuid pärast pulmapäeva muutus miski naise jaoks. «Ma hakkasin oma tööd nautima ja lapsed ei mahtunud sel hetkel mu maailmapilti,» sõnas naine. Mees solvus selle peale ja tal tekkisid naise suhtes negatiivsed tunded. Nad hakkasid tülitsema ja tegid pidevalt teineteisele haiget. «Ühel õhtul jäi mees mulle vahele, kui üritas salamisi enne seksi kondoomi ära võtta ja see sai meie voodielule saatuslikuks,» rääkis Vanessa. Lõpuks igatses naine nii väga intiimsust, et otsis seda mujalt. «Tutvusin internetis ühe mehega ja me olime umbes aasta aega koos. Meie suhe lõppes siis, kui jäime mu mehele vahele.» Vanessa ja tema abikaasa käisid eraldi ja koos teraapias ning neil õnnestus oma abielu päästa. «Ma õppisin sellest, et mu abikaasa olid vaid 50 protsenti süüdi selles, et abielu mind ei rahuldanud. Kõrvalsuhe andis mulle julguse küsida abikaasalt seda, mida ma tahtsin.»

Õppetund: sellest suhtest puudus seksuaalne intiimsus ja neil polnud ka millestki muust kinni hoida, et suhet päästa. Kuigi Vanessale mõjus kõrvalsuhe hästi ja nad suutsid oma abielu päästa, on ekspertide sõnul väga oluline partneriga avameelselt suhelda, vastasel juhul võibki juhtuda nii, et üks teist otsib rahuldust kelleltki teiselt.

3. «Mul oli igav ja ma olin õnnetu.»

35aastane Barbara elu oli tõeline Ameerika unelm. Tal oli armastav abikaasa ja kaks last, kuid naine polnud õnnelik. «Mu abikaasa oli hea mees, kuid minul oli kohutavalt igav,» tunnistas naine. «Ma tundsin, et olen ruut, kes üritab mahtuda ringikujulisse vormi.» Kui naine sattus ärireisile Chicagosse, tutvus ta Austraaliast pärit Bobiga ning nende vahel tekkis koheselt säde. «Me vahetasime numbreid, hoidsime sidet ja ma otsustasin lennata Austraaliasse, et teda näha,» rääkis Barbara. Selle asemel, et Bobiga üheöösuhtes olla, armus naine temasse ära. Ta unustas oma kodulinna, abikaasa, töö ja koduriigi, et alustada uut elu Austraalias. «Minust sai tugev, iseseisev ja enesekindel naine. See juhtus 25 aastat tagasi ja praegu võin öelda, et afäär oli minu elus pöördepunktiks. Nüüd oleme Bobiga abielus, meil on Austraalias oma viinamarjaistandus ja meil on viis last ning kümme lapselast.»

Õppetund: kuigi Barbara kõrvalsuhe lõppes õnnelikult, ei pruugi kõigil nii hästi minna. Kui tunned, et suhe ei paku sulle rahuldust ja sa oled õnnetu, ära otsi kohe tuge uuelt silmarõõmult, vaid vaata enda sisse ja mõtle, milles võib asi olla. Terved ja head suhted kasvavad ning arenevad; igavus on märk sellest, et teie suhe on paigalseisus. Kui vajad muutust, mine kallimaga eksootilisele reisile või arutage näiteks uude linna kolimist.

4. «Mu abikaasa oli kogu aeg tööl.»

49aastane Barbara elas umbes kümme aastat abikaasaga erinevat elu, kuna meest polnud kunagi kodus. «Mu mees elas ja hingas vaid oma töö nimel, tal polnud minu jaoks kunagi aega,» rääkis naine. «Ma olin oma perele pühendunud ja andsin endast parima, aga oma südames ma teadsin, et ei taha tervet elu nii veeta.» Ühel õhtul kohtas naine vana tuttavat, kellega ta veetis kogu öö. Paari nädala jooksul pärast seda ööd otsustas naine lõpetada oma abielu ja kaks aastat hiljem abiellus ta oma tuttavaga. Kuid kuu aega pärast abielu suri mees südamerabanduse tõttu. «Temaga kohtumine oli mu elu parim ja halvim asi. Ta tuli mu ellu ja äratas mind üles, ta näitas mulle, et elu on hinnaline ja sellest võib väga kergelt ilma jääda, seega kui inimesel on mõni eesmärk või unistus, tuleks selle poole nüüd ja kohe püüelda.»

Õppetund: Barbara tundis pikka aega üksindust ja see, kui sul puudub partneriga tugev side, on üks peamisi põhjuseid, miks inimesed astuvad kõrvalsuhtesse. Julge sõna võtta ja räägi oma partneriga. Avameelne ja aus vestlus on oluline selleks, et teie suhe peaks veel kaua vastu.

5. «Mees pettis mind esimesena.»

Laura oli abielus olnud kõigest aasta, kui sai teada, et mees petab teda. «Olin väga vihane, aga samas tegi see mulle ka palju haiget, kuna ma tundsin, et mehele ei piisanud ainult minust, et ma tegin midagi valesti, mistõttu otsis mees omale armukese,» rääkis Laura. Segased tunded tõukasid naise teise mehe käte vahele. «Ma petsin oma meest peamiselt kättemaksuks, aga tagasi vaadates olen mõistnud, et see oli ka kindlustunde saamiseks. Ma tahtsin veenduda, et mehed peavad mind veel atraktiivseks,» sõnas naine. Kui naise kõrvalsuhe tuli välja, elasid nad abikaasaga paar kuud lahus, pärast mida nad läksid koos paariteraapiasse ja suutsid oma suhte taastada.

Õppetund: kui sind on petetud, siis on tavaline tunne see, et tahaks partnerile kätte maksta. Viha suudab päris hästi muuta meie otsustusvõime hägusemaks, mistõttu soovitavad eksperdid otsida abi nõustajalt, mitte hauda kättemaksuplaane. Õnneks pidas Laura abielu vastu, hoolimata sellest, et mõlemad partnerid olid truudusetud. «Kõige olulisem asi, mida me oleme 14 koos veedetud aasta jooksul õppinud, on see, et meile täiesti piisab meist kahest,» ütles Laura.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles