Talvine stiilispikker meestele: stiiligurude rütmides

, Hooaeg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolce & Gabbana looming.
Dolce & Gabbana looming. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP

Pühademeeleolus võta vabalt ning too veidike rõõmu ja positiivset karakterit ka rõivastesse. Lõbusad kudumid või mustrilised päevasärgid kuulugu igapäeva. Katseta ka uusi värvikombinatsioone ning sega luksuslikud sametid kokku sügava punasega, kirjutab Hooaeg.

Õhtused käigud

Pidudehooaeg on end täies hoos käima tõmbamas, mis tähendab, et kulunud pintsakukraed tuleks värskemate ja säravamate vastu vahetada. Luksuslik samet ja kuninglikult läikivad pinnad on ideaalseks abimeheks, et vahetada igapäevane komplekt hoobilt piduliku vastu. Isegi kui sa ei taha oma mugavatest teksastest loobuda, võid välja näha šikk ja väljapeetud, kui viskad viisakale triiksärgile peale sametise pintsaku.

Jil Sanderi looming (Foto: LaPresse).
Jil Sanderi looming (Foto: LaPresse). Foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Pintsliga võõbatud

Sel talvel võiks ülikonna alt välja piiluma valida mõne mustrilisema isendi, mis lisaks veidike mängulisust ja nooruslikkust. Klassikalised valged ja mustad on ütlematagi selgelt alati moes ega kao moepildilt kuhugi, aga no vahel tahaks ju midagi uut proovida. Kõik alates lillemotiividest geomeetriani on laotatud särkidele, et julgemad neid katsetada saaks. Värskeimad prindisuunad liiguvad aga abstraktse kunsti poole, millele võib lisada samalaadse kirju kikilipsu ja miks mitte ka õrna ruudumustrilise ülikonna. Mõne särgi puhul teeb muster kogu oma töö ära ka täiesti üksipäini ega vaja enda kõrvale, peale ega alla mitte kui midagi.

Lanvini looming (Foto: SIPA).
Lanvini looming (Foto: SIPA). Foto: PIXELFORMULA/SIPA/PIXELFORMULA/SIPA

Tänapäeva härrasmees

Kui tundub, et ühe musta ülikonnaga on juba päris mitu head hooaega mööda saadetud ja sel aastal tahaks vana klassiku kõrvale mõne noorema ja kobedama sõbra hankida, siis moodsaim panus läheks neile kangastele, kus elu rohkem sisse pugenud. Eriti stiilselt mõjuvad just need ülikonnad, kus ruudumuster ennast aimatavalt nähtavale ilmutab. Õnneks võib vanaisastiilis ruuduhirmu selja taha jätta, sest uued lõiked ja siluetid on märksa modernsemalt kitsamad ja järgivad kehajoont.

Armani looming (Foto: AP).
Armani looming (Foto: AP). Foto: ANTONIO CALANNI/AP

Jõulupeo meelelahutaja

Midagi sooja ja mõnusat, pehmet ja lõbusat? Aga palun! Uue hooaja kudumid on täis krutskeid ja tundub, justkui oleks lõngakerad varraste vahel sassi aetud − moodustunud on lahedalt segaverelised kampsikud. Vanaema kootud põdrapildid, folkloorihõngulised mustriread või piinliku täpsusega sätitud rombid on kõik ühtmoodi viksilt ja viisakalt stiilihärrade edetabelite tipus. Kui varem on kirjud kudumid tundunud üsna utoopilise leiutisena, siis tee nüüd proovi ja veendu, et vahel on täiesti okei lisada killuke huumorit ja iseloomu ka igapäevarõivastusse.

Jonathan Saundersi looming (Foto: Reuters).
Jonathan Saundersi looming (Foto: Reuters). Foto: SUZANNE PLUNKETT/REUTERS

Elegantselt punases

Veinpunased värvid sügistalvisel hooajal pole enam teab mis moeleiutis, vaid üsna tavapärane nähtus ja õnneks on härrad selle tooniga juba harjunud. Sügavad punased aitavad hädast välja siis, kui on kange isu värvide järele, aga päris neid kõige kirkamaid ei tihka võtta ja igavast musta-halli segust on kõrini. Veinpunaste eeliseks on nende võime sobituda igale nahatüübile ja pea alati mõjuvad need salendavalt. Eriti šikilt saab punakaspruunid särama lüüa siis, kui lisada nende kõrvale siniseid varjundeid.

Dolce & Gabbana looming (Foto: APF).
Dolce & Gabbana looming (Foto: APF). Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles