Toitumisnippe neile, kellele ei meeldi süüa teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõige levinum ja tõhusam kaalulangetusstrateegia on süüa vähem ja teha rohkem trenni. Kahjuks hõlmavad kaalulangetajatele mõeldud toitumisnõuanded sageli nippe, mis on seotud söögitegemisega, aga kui sa ei armasta söögitegemist, siis pole sul ka nende nippidega midagi peale hakata.

Õnneks on mitmeid muid võimalusi, kuidas toitumist muuta ka siis, kui sa ise ei taha süüa valmistada, kirjutab Women’s Health Magazine.

  • Aseta puuviljad nähtavale kohale

Kõige tõhusam meetod kaalulangetamiseks on see, kui lisad oma menüüsse puu- ja juurvilju. Kui see tundub sinu jaoks olevat keeruline või raske, siis peaksid midagi muutma. Puuvilju võib süüa toorelt, igal ajal ja igas kohas ning puuvilju on lihtne endale söömiseks valmis panna. Soeta puuvilju ja pane need kodus nähtavale kohale. Kui puuviljad on nähtaval kohal, siis suureneb tõenäosus, et sa ka sööd neid.

  • Vali õiged süsivesikud

Süsivesikutest ei pea täielikult loobuma, et kaalust alla võtta, tuleb lihtsalt tarbida õigeid süsivesikuid. Eelistada võiks täisteraviljatooteid, sest neis on kasulikumad süsivesikud. Valge riisi asemel võiks süüa pruuni riisi.

  • Vali snäkke hoolikalt

Kas oled tundnud, et umbes kella kolme paiku pärastlõunal tekib sul töö juures tahtmine midagi head põske pista? Enne, kui lähed poest pisikest šokolaadi ostma, tee kindlaks, kas sa mitte ei ihka snäki asemel hoopis väikest tööpausi. Kui sul on aga nälg ja tahaks miskit põske pista, võta mõni puuvili.

  • Telli terve prae asemel pool

Väljas söömas käies ei taha me toitu järgi jätta, sest see tundub olevat raiskamine. Aga kui sa tead juba ette, et ei jaksa tervet praadi ära süüa, telli pool praadi. Teadlased on kindlaks teinud, et kui meie ette on pandud toit, siis me kipume selle ära tarbima. Kui sa ei taha suurt taldrikutäit ära süüa, siis telli ettenägelikult pool praadi ja võid muretult kõik nahka pista.

  • Vabane halbadest harjumustest

Toitumine on seotud meie igapäevase käitumisega. Me kipume toiduga liialdama siis, kui oleme väsinud, pohmellis või stressis. Ürita emotsionaalset toitumist kontrolli all hoida ja võta omaks tervislik eluviis, mis võimaldab sul piisavalt magada ja puhata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles