15 nõuannet, kuidas uuel aastal õnnelikumalt ja tervislikumalt elada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

2014. aastat on jäänud veel vaid mõni nädal ja siis ootab meid ees juba uus aasta. Mõnel päeval tundub, et aeg lausa venib, kuid samas tuleb tunnistada, et nädalad ja kuud lendavad mööda kui linnutiivul.

Mõnele inimesele võib tunduda, et praegu on veel vara uuele aastale mõelda, kuid tegelikult on paras aeg hakata tegema uue aasta plaane. Huff Post pani kirja 15 nõuannet, kuidas uuel aastal õnnelikumalt ja tervislikumalt elada.

  1. Joo rohkem vett. Vedeliku tarbimine on ülioluline hea tervise ja ilusa välimuse jaoks.
  2. Söö rohkem juurvilju. See on üks parimaid asju, mida sa oma keha heaks saad teha.
  3. Maga piisavalt. Selleks, et miski su und ei segaks, lülita välja oma telefon ja arvuti, lase endal enne uneaega puhata ja lõõgastuda.
  4. Mine loodusesse. Looduses viibimine tekitab tunde, et oled elus. Keegi ei saa väita, et jõusaalis higisena jooksulindil sörkimine on parem kui metsajooks.
  5. Loobu rämpsust. Kiirtoit, rämpskirjad ja inimesed, kes imevad sinust energiat välja võiksid koos vana aastaga vajuda unustuste hõlma.
  6. Tee trenni. Ürita iga päev vähemalt 30 minutit aktiivselt liikuda. Leia tegevus, mida sa tõeliselt naudid ja tegele sellega.
  7. Käi arsti juures. Ära mine arsti juurde vaid siis, kui sul on reaalselt midagi viga. Käi regulaarselt arstlikus kontrollis, et olla kindel, et su tervisega on kõik hästi. Lase kontrollida oma kehakaalu, kolesterooli, vererõhku ja –suhkrut.
  8. Muuda oma eluviis rohelisemaks. Meid ümbritsevad kemikaalid, neid on isegi õhus, mida me hingame. Ürita kemikaalide kasutust vähendada, vaata üle, millised koostisained on su meigitoodetes ja milliseid puhastusvahendeid sa kodus kasutad.
  9. Tee vabatahtlikku tööd. Miski ei tekita paremat enesetunnet, kui teiste andmine ilma, et ootaksid midagi vastu.
  10. Ole realistlik. Ära ela eituses. Kui oled mürgises suhtes, sul on halvad harjumused või suured võlad, siis oleks aeg ellu realistlikult suhtuda ja oma probleemid lahendada. Esimene samm on see, kui sa tunnistad, et midagi on valesti.
  11. Lõbutse. Elu ei tasuks kuigi tõsiselt võtta. Leia omale lõbus hobi või mõni meelistegevus, mis tooks sulle rõõmu. Mängi laste või lemmikloomadega. Naera sõpradega. Leia elus asju, mis pakuvad sulle rõõmu.
  12. Ära ole enda vastu nii karm. Mitte keegi pole ideaalne, seega ära ole enda vastu liiga karm. Võib-olla pole sa nii sale, kui tahaksid olla. Võib-olla su kodu pole selline, nagu sulle meeldiks. Võib-olla pole sa veel leidnud oma unelmate töökohta. Sa oled juba mõnda aega enda vastu kriitiline olnud, vaata, mis juhtub siis, kui võtad asju veidike vabamalt.
  13. Venita. Seda nii otseses kui kaudses mõttes. Veeda hommikul mõni minut oma lihaseid venitades. Ka päeva jooksul võid end aeg-ajalt venitada.
  14. Loobu limonaadist. Limonaadis pole ühtegi toitainet, mida su keha vajaks. Loobu ka dieetjookidest. Kui soovid gaasilist jooki, võta gaseeritud vett ja lisa soovi korral sellele marju või puuvilju.
  15. Ole tänulik. Ole tänulik selle eest, mis sul on. See on niivõrd võimas viis, kuidas armastada ja hinnata seda, mis sind ümbritseb. Mõtle igal õhtul enne uinumist vähemalt kolmele asjale, mille eest sa tänulik oled.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles