Toidud ja joogid, mida tuleks pohmelli ajal vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui eelmisel õhtul tarbitud alkohol paneb hommikul pea lõhkuma ja tekitab ka kõhus paraja kaose, siis peaksid teadma, milliseid toite ei tasuks pohmelli ajal süüa. Taastumise kiirendamiseks tuleks püsida voodis, juua palju vett, süüa suppi või paar viilu röstsaia.

Kindlasti tasuks aga hoiduda järgmistest söökidest, kirjutab healthmeup.com.

Rasvased toidud

Rasvased toidud aitavad pohmelli ennetada, kuid mitte ravida. Kui sööd enne alkoholi tarbimist rasvase hamburgeri või friikartuleid, siis imendub rasv mao seintesse ja aitab vähendada alkoholi imendumist. Kui sul juba on pohmell, siis peaks rasvaseid sööke vältima, kuna need võivad niigi tundlikku kõhtu ärritada.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Kohv

Võid ju arvata, et kohv mõjub stimuleerivalt ja aitab kiiremini pohmellist üle saada, kuid tegelikult muudab see pohmelli vaid hullemaks. Pohmell tekib suure vedelikukaotuse tagajärjel ja kohv viib kehast veelgi rohkem vedelikku välja. Joo parem palju vett, värsket mahla ja taimeteed.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Alkohol

Paljud arvavad, et parim pohmelliravim on alkohol. Pohmelli ajal alkoholi tarbimine võib lühiajaliselt enesetunnet parandada, kuid lõpuks viib see kehast veelgi enam vedelikku välja ja pohmell muutub aina hullemaks.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Apelsinimahl

Kui pohmell tekitab sul vaid peavalu ja kõhuga on kõik korras, siis võid muretult apelsinimahla tarbida. Kui lisaks peavalule esineb ka kõhuvalu või ebamugavustunnet kõhus, tasuks apelsinimahla vältida. Apelsini happelisus ärritab kõhtu, mitte ei paku ebamugavustundele leevendust.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Liha

Pohmelli ajal võib süüa natukene liha, aga ära lihaga liiale mine, isegi kui sul on tohutu lihanälg. Veresuhkur on pärast alkoholi tarbimist tõenäoliselt madal, seega suures koguses valkude tarbimine ilma süsivesikuteta viib veresuhkru taset vaid veel rohkem alla ja suurendab peavalu.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles