Kolm müüti naiste seksuaalsuse kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Paljud meedias esinevad artiklid naiste seksuaalsusest põhinevad tegelikult müütidel või uuringutel, mis on aegunud või mida on valesti tõlgendatud. 

Huff Post pani kirja kolm müüti naiste seksuaalsuse kohta, mida paljud usuvad, kuid mis tegelikult ei vasta tõele.

Müüt: enamik naisi ei saa orgasmi

Mitmed uuringud on tõestanud, et enamik naisi ei saa seksi ajal orgasmi. Suurim probleem selle väite juures on asjaolu, et taolised uuringud on aegunud ja värskeid uuringud pole sel teemal tehtud. Sageli jääb täpsustamata seegi, et enamik naisi ei pruugi küll tavalise vahekorra ajal orgasmi kogeda, ent saavad orgasmi teist tüüpi stimulatsiooni ajal.

Müüt: naiste seksuaalsuse tipp on kolmekümnendates eluaastates

See müüt põhineb ühel väikesel uuringul, mis tehti 1953. aastal. Teadlane Alfred Kinsey tegi kindlaks, et kolmekümnendates eluaastates naised saavad kergemini orgasmi kui neist nooremad naised. Naised ilmselt teavad, et kahekümnendates eluaastates me alles üritame kindlaks teha, kes me oleme ja kuhu soovime liikuda, see kõik mõjutab meie enesekindlust. Kahekümneselt võime ka oma välimuse suhtes olla ebakindlamad kui kolmekümnendates. Kõik taolised asjad mõjutavad seksuaalsust. 

Hiljuti viidi läbi uuring, milles analüüsiti kaheksa aasta vältel 40-65-aastaste naiste seksuaalelu. Selgus, et naised, kes suhtusid seksi positiivselt, olid seksuaalselt aktiivsed ka vanemad eas ja nautisid seda. Kuigi need naised olid läbinud menopausi, mis peaks naise libiidot alandama, tundsid nad seksi vastu endiselt huvi. Seega ei saa väita, et naised on kõige aktiivsemad vaid kolmekümnendates eluaastates.

Müüt: naised pole nii «visuaalsed» kui mehed

Tegelikult pole naised sugugi vähem visuaalsed kui mehed. Värsked uuringud on tõestanud, et nii mehi kui naisi erutavad visuaalsed stiimulid, naised lihtsalt ei pruugi seda alati mõista või siis ei räägi sellest nii tihti kui mehed.

Keeruline teadus

Uuringud naiste seksuaalsuse teemal on limiteeritud ja sageli valesti üles ehitatud. Samas tuleb tunnistada, et äärmiselt keeruline on uurida, mis naisi erutab, kuna selleks on tarvis kas vabatahtlikke, kes osaleksid katsetes või küsitlusi, mille käigus peaksid naised avameelselt rääkima teemadel, mille puhul muidu eeldatakse, et me hoiame oma suud kinni, kuna tegemist on isikliku asjaga. Kuigi me oleme seksuaalses mõttes üsna kaugele arenenud, on meil veel pikk tee minna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles