Sidrunikoogid sidruniglasuuri ja suhkrustatud sidruniviiludega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magusakunstnik Sandra Sentjurin esitleb oma teist kokaraamatut «Magusakunst», mille kaante vahelt leiab ka põneva sidrunikookide retsepti. Head isu!
Sidrunikoogid sidruniglasuuri ja suhkrustatud sidruniviiludega
Vaja läheb:
150 g mandlijahu
100 g valget šokolaadi
90 g võid
0,75 dl suhkrut
2 sidrunit
2 muna
Suhkrustatud sidruniviilud:
1 sidrun
2 dl suhkrut
4 dl vett
Glasuur:
1 väikese sidruni mahl
2 dl tuhksuhkrut
- Kõigepealt valmista ette sidrunid. Aseta terved sidrunid keevasse vette ja keeda 20 minutit. Seejärel poolita sidrunid ja eemalda seemned, püreesta sidrunid ja jäta jahtuma.
- Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Vahusta või suhkru ja munakollastega, seejärel lisa sidrunipüree, mandlijahu ja valge šokolaad. Vahusta munavalged eraldi kausis tugevaks vahuks ning lisa õrnalt segades taina hulka.
- Lõika küpsetuspaberist muffinipanni või brüleevormide põhja suurused ringid. Vala tainas vormidesse. Küpseta kooke 180-kraadises ahjus 30–35 minutit. Seejärel lase maha jahtuda ja tõsta koogid vormidest välja.
- Suhkrustatud sidruniviilude jaoks lõika sidrunist väga õhukesed viilud. Kuumuta potis suhkur ja vesi, lisa sidruniviilud. Keera kuumus madalaks ja lase sidruniviiludel 50–60 minutit küpseda. Seejärel aseta viilud küpsetuspaberi peale jahtuma.
- Glasuuri jaoks sega kokku sidrunimahl ja tuhksuhkur. Kata koogid glasuuriga ja aseta peale suhkrustatud sidruniviil.