Rohelise tee ja laimi toorjuustutort

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelise tee ja laimi toorjuustutort
Rohelise tee ja laimi toorjuustutort Foto: Jüri Seljamaa

Kulinaariamaastik tähistab meeliköitvaid saavutusi: kirglik pastry chef Sandra Sentjurin esitleb raamatut «Magusakunst», millest pärineb ka tema suurepärane rohelise tee ja laimi toorjuustutordi retsept.

Tulihingeline magusakunstnik Sandra on saavutanud 21 eluaasta jooksul märkimisväärseid kordaminekuid. Sandra on kui Hunt Kriimsilm – raamatukirjutamisega samaaegselt jõuab ta hoomata õpinguid ja tööd Ühendkuningriigis ning juhtida Eestis paiknevat ettevõtet Sentjurin Food Production, mis pakub toitlustusteenust kui ka tellimustöid käsitöö kompvekkidest pidutortideni. Kõigele lisaks peab Sandra ka regulaarselt toidublogi, et jagada kokakunstihuvilistega oma jalustrabavaid ja originaalseid retsepte. Selle kõrvalt jõuab ta pea iga päev trenni vihtuda ja metsas ravimtaimi korjamas käia.

«Magusakunst» on Sandra sulest juba teine raamat. Tegu on teosega, mis pakub retsepte nii klassikaliste maiustuse austajaile kui ja eksperimenteerijaile. Kõik huvilised on oodatud raamatu «Magusakunst» esitlusele 17. detsembril kell 18:00 Solarise Apollo raamatupoodi.

 

Rohelise tee ja laimi toorjuustutort

Vaja läheb:

Põhi:

180 g täisteraküpsiseid

80 g võid

Täidis:

4 dl vahukoort

400 g toorjuustu

8 želatiinilehte

2 matcha-tee pakki

2 dl piima

2 laimi mahl

1 laimi koor

1 dl suhkrut

4 tl vanillsuhkrut

  • Põhja jaoks purusta küpsised. Sulata või ning lisa küpsisepuru hulka. Vooderda massiga 20–24 cm läbimõõduga ja küpsetuspaberiga kaetud koogivorm. Pane põhi külmikusse.
  • Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Kuumuta piim ning lahusta selles matcha-tee pulber, lase maha jahtuda. Vahusta koor, sega hulka toorjuust ning vahusta veel 10 sekundit. Jaga kreem kaheks. Esimese osa sisse lisa suhkur, vanillsuhkur, pigista 2 laimi mahl ja riivi ühe laimi koor. Teise osa sisse vala tee ja piima segu. Sulata želatiin väheses kuumas vees ning sega võrdne kogus želatiini mõlema kreemi hulka. Vala valge täidis küpsisepõhjale ja pane 10 minutiks tahenema. Seejärel kata tort rohelise kreemiga. Lase tordil 4–5 tundi külmikus taheneda.
  • Kaunista meelepäraselt laimiviilude, valge šokolaadi ja hernevõrsetega.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles