Abinõu, kuidas suhkrusõltuvusest jäädavalt lahti saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pühade eel oleks kaalulangetajal aeg oma suhkrustrateegia läbi mõelda. Kuigi hõrgutistest keeldumine pole sugugi lõbus, pole ka mingi lust pärast magusa sissevohmimist selle tagajärgi taluda. 

Mida rohkem suhkrut sööd, seda suurem isu selle järgi tekib. Kui nüüd pühade ajal jälle palju magusat sööd, siis võib kuluda mõni päev kuni paar nädalat, kuniks rafineeritud suhkru sõltuvusest jälle üle saad, kirjutab Popsugar.

Kui juba tead, et ei suuda nagunii magusa söömist täielikult vältida, siis loe alljärgnevaid toitumisnõustaja soovitusi, milliste strateegiate abil hullemast hoiduda.

  1. Vali hoolikalt. Kui plaanid midagi magusat nautida, siis söö hooajalist kaupa, mis poleks muul ajal nagunii saadaval. Näiteks on šokolaad poes kogu aeg nina all, aga piparkoogid mitte. Siiski ära mine liiale ja jälgi, kui palju sööd.
  2. Mõtle positiivselt. Sisenda endale, et saad sellega hakkama. Sõnadel on suur vägi – kui mõtled juba praegu, et magusast loobumine on väga raske, siis nii lõpuks kujunebki. Proovi negatiivset mõtlemist vältida ja usu endasse. Ütle endale peegli ees, et suudad oma söömise ja tervise kontrolli alla võtta. Kui usud, siis saadki!
  3. Ära ole näljane. Kui kõht on väga tühi, pole üldse ime, et sööd korraga terve kommikoti tühjaks. Jälgi, et sööksid mitmekülgselt ja piisavalt tihti, et sa ei peaks nälga kannatama. Isusid taltsutab hästi valkuderohke toit. Kui pead palju ringi tuiskama ja su ümber on palju ahvatlusi, siis varu endale midagi käekotti, et suure näljaga oleks tervislik suupiste kohe võtta.
  4. Arvesta, et isu taga võib olla mõni muu põhjus. Enne, kui koogi suhu pistad, mõtle, mida sa tegelikult vajad. Näiteks aetakse tihti joogijanu näljaga segamini. Tunned, et energiat pole ja tahad midagi näksida, ent tegelikult võib see olla kõigest märk veepuudusest. Nii et joo, ja joo palju, aga mitte limonaadi. Kui on tugev magusaisu, võid vette lisada naturaalset puuviljamahla. Kui sul on aga jube maiustuse isu, siis söö paar tükikest tumedat šokolaadi või väike portsjon jogurtit.
  5. Ära piitsuta end. Proovisid, mis sa proovisid, aga ikkagi libastusid ja sõid midagi ebatervislikku. No mis seal ikka! Süümepiinadel pole mingit mõtet, sest tehtut enam tagasi võtta ei saa. Anna endale andeks, edaspidi oled tublim. Proovi tegeleda heategevusega ja aita teisi, sel on suur enesekindlust tõstev mõju, tänu millele tekib sul endasse rohkem usku ja sul on lihtsam magusast loobuda. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles