Paarid seksivad nutiseadmete tõttu üha harvemini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Daamid ja härrad, pange täna õhtul nutiseadmed käest ja pöörake tähelepanu oma kallimale. Täpselt sellist nõu jagab üks teadlaste grupp, kelle uuringust selgus, et inimesed on niivõrd kiindunud oma nutiseadmetesse, et nad ei tunne enam seksi vastu huvi.

Kui loed seda artiklit praegu oma nutitelefoni või tahvelarvuti vahendusel, siis ilmselt pilku tõstes märkad, et ka su kallim on süvenenud oma nutiseadmesse. Teadlased tegid uuringuga kindlaks, et koguni 70 protsenti naistest süüdistab nutiseadmeid selles, et nende voodielu on muutunud üksluiseks, kirjutab The Daily Mail.

Teadlased avastasid, et paarisuhtes olevatel inimestel on sageli koos kallimaga olles kombeks oma telefonist Facebooki vaadata või haarata tahvelarvuti järgi lausa keset tüli, et vältida partneriga vaidlemist.

Psühholoog Sarah Coyne ütles, et nutiseadmete mõju meie elule on üha selgemalt näha. «Vaadake näiteks restoranides ringi, sageli on mõlema partneri telefonid laua peal, et nad saaksid kohe telefoni haarata, kui see peaks häält tegema,» sõnas Coyne.

Teadlased küsisid heteroseksuaalses suhtes olevatelt inimestelt, kuidas ja kui tihti kasutavad nad telefoni, televiisorit, arvutit ja tahvelarvutit. Samuti uuriti, kuidas kasutasid nutiseadmeid nende kallimad, kas suhtes on seetõttu esinenud probleeme ja kas nad on üldiselt oma suhte ning eluga rahul.

Osalejad tunnistasid, et kõige rohkem häirib nende elu arvuti, teisele kohale hääletati nutitelefon.

40 protsenti naistest ütles, et vestluse käigus on mehe tähelepanu koondunud pigem telerile kui neile. Kolmandik naistest sõnas, et nende kallimal on kombeks vestluse või lõunasöögi ajal võtta taskust oma telefon ja tegeleda sellega.

Veerand naistest tunnistas, et on olnud olukorras, kus üritavad kallimaga silmast-silma vestelda, kuid kallim saadab samal ajal teistele sõnumeid või e-kirju. See tekitas naistes negatiivseid tundeid ja seetõttu polnud naised ka oma suhete ning sellest tulenevalt ka eluga kuigi rahul.

Kui sulle tundub, et nutiseadmed on hakanud su suhet ja elu häirima, ei tasu veel nutitelefonist või tahvelarvutist loobuda. Teadlaste sõnul tasuks paika panna teatud reeglid, millal on normaalne nutitelefoni kasutada ja millal mitte. Näiteks soovitati panna nutitelefon silma alt eemale, kuna siis ei teki kiusatust seda näppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles