Kuidas küüsi õigesti lakkida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled soetanud parimad küünehooldusvahendid ja lakid, et kodus oma küünte eest hoolitseda, kuid siiski ei saa sa nii head tulemust kui professionaalse maniküürija juures käies. Kodune maniküür ei pea ka vastu nii kaua kui salongis tehtud maniküür.

Asi võib olla selles, et sa teed maniküüri valesti. Daily Makeover pani kirja mõned nipid, kuidas küüsi õigesti lakkida.

  • Puhasta küüned enne lakkimist ära

Küüsi tuleb enne lakkimist korralikult puhastada. Kui küüned on eelnevalt puhtaks tehtud, siis püsib ka lakk kauem küüntel. Küüsi võib puhastada atsetooni abil või ka näiteks äädikaga.

  • Kasuta kindlasti aluslakki

Tänu aluslakile jääb küünelakk siledam ja peab kauem vastu, seega ei tasuks aluslaki olulisust alahinnata. Kanna küüntele pärast nende puhastamist üks kiht aluslakki ja lase sel täielikult ära kuivada.

  • Ära kanna küünelakki küüntele liiga paksult

Kui kannad küüntele järjest pakse lakikihte, siis tekib küüntele justkui küngas, mis pole kuigi kaunis vaatepilt. Enne küünelaki kasutamist tuleks veenduda, et konkreetne lakk pole muutunud liiga paksuks või läinud tükki. Rulli lakipudelit käte vahel, et see muutuks soojemaks ja vedelamaks ning et lakis poleks õhumulle.

  • Ära kanna lakki nahale

Kui küünelakki läheb ka küünt ümbritsevale nahale, siis suureneb tõenäosus, et lakk tuleb kiiremini maha. Hea nipp on hoida näiteks väikest palli küünte lakkimise ajal käes. Sel viisil on küüned paremini nähtavad. Kui juhtub, et lakki läheb ka nahale, eemalda see võimalikult ruttu atsetooni abil.

  • Värskenda lakki pealislaki abil

Pealislakk on kui kirss tordil: tänu sellele püsib lakk kauem küüntel, lakk ei hakka pragunema ja küüned on säravad. Eksperdid soovitavad pealislakki iga paari päeva tagant küüntele kanda, et maniküüri eluiga pikendada.

  • Kasuta ka kutiikuliõli

Küüned ja juuksed koosnevad keratiinist. Samamoodi nagu juuksed vajavad aeg-ajalt palsamit, vajavad ka küüned midagi, mis neid hellitaks ja toidaks. Ekspertide hinnangul võiks kasutada kutiikuliõli, mida võib küüntele kanda iga paar päeva tagant (talvekuudel tihemini). Kutiikuliõli võivad kasutada need, kel on loomulikud küüned kui ka need, kes kannavad kunstküüsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles