Taimetoitlus on suure tõenäosusega kõigest faas

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Just enne enne pühadeaegseid söömapidusid avaldasid Humane Research Council ja Harris International uuringu, millest selgub, et 84 protsenti taimetoitlastest ja veganitest hakkab lõpuks ikkagi uuesti liha sööma.

53 protsenti neist alustab lihasöömisega uuesti aasta jooksul, 30 protsenti juba kolme kuu jooksul, edastab Huffington Post.

Küsitluse valimikus oli rohkem kui 11000 ameeriklast, kellest 2 protsenti olid uuringu toimumise hetkel taimetoitlased või veganid. 10 protsenti uuringus osalenutest olid kunagi elanud lihavaba elu ning 88 protsenti neist polnud taimetoitlust kunagi proovinud.

Uurijate sõnul valmistasid tulemused neile suurt pettumust ja nad soovisid teada, miks siis nii paljud taimetoitlased alla annavad. Peamiste põhjustena tulid välja kaaslaste vähene toetus, taimetoiduteemaliste ühisürituste vähesus ning tahtmatus sõprade seas silma paista. Viimast kinnitavad ka varasemad uuringud, mis on näidanud, et inimesed söövad peamiselt vaid seda, mida nende sõbradki. Vähemlevinud loobumise põhjuste seas nimetati ka vastupandamatut lihaisu ja oskamatust oma harjumusi muuta.

Nimetatud uuringut saab vaadata ka optimistlikuma pilguga – ega taimetoitlus peagi olema kui usk, taimetoitlane võib olla ka poole kohaga. Paraku ei selgunud uuringust, mis ajendas neid väheseid jääma taimetoitlaseks kogu eluks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles