Mida teha, et maniküür peaks kauem vastu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naise küüned võiksid alati olla kaunid ja hoolitsetud. Maniküüri tegemiseks ei pea pöörduma professionaali poole, kui arvad, et oled piisavalt vilunud, võid vabalt teha maniküüri ka ise. 

Good Housekeeping pani kirja mõned head nipid, mis aitavad maniküüri kauem hoida.

1. Tee vatitikk äädikaga kokku ja puhasta sellega enne lakkimist küüsi. Äädikas aitab eemaldada küüntelt mustust, mis võib muidu jääda küüne ja laki vahele. Kui küüned on kuivanud, kanna küüntele aluslakk. 

2. Ära leota küüsi eelnevalt veevannis. Maniküürijad teevad seda selleks, et küüne nahandid muutuks pehmemaks, aga tegelikult imavad küüned endasse vett ja muutuvad seetõttu suuremaks. Pärast lakkimist tõmbuvad küüned uuesti kokku, aga see tähendab, et lakkikiht on küüne jaoks liiga suur. 

3. Viili küüned kumeraks, siis ei lähe need nii kergesti katki.

4. Ära kanna lakki küüne nahandile, kuna siis tuleb lakk kergemini küüntelt maha. Küüne nahandid võiks spetsiaalse õli ja abivahendiga küüntelt eemale lükata.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

5. Aluslakk peaks olema kleepuv, et küünelakk kauem peal püsiks. Kõigepealt võiks aluslakki kanda küüne otsale (kaks kihti) ja seejärel tervele küünele.

6. Küünelaki raputamise asemel rulli lakipudelit käte vahel, et lakist kaoks õhumullid. 

7. Kanna lakki kindlasti ka küünte nurkadele.

8. Kuivata küünelakki jaheda õhu käes. Kuum õhk kuivatab küünelakki aeglasemalt. Laki kuivamist muudab kiiremaks ka see, kui pistad küüned 1-2 minutiks jääkülma vette.

9. Kanna iga 2-3 päeva tagant küüntele pealislakki, et küünelakki ei hakkaks kuluma või pragunema.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

10. Kui geelmaniküür on hakanud välja kasvama, peida väljakasvu küünekaunistuste või sädeleva küüneliimiga.

11. Kui küünte otstest on lakk maha kulunud, värvi otsad teist värvi ja saad prantsuse maniküüri stiilis küüned.

12. Kui pead nõusid pesema või muid kodutöid tegema, mille käigus võivad küüned märjaks saada, kanna kindlasti kummikindaid. Kõige kiirem viis, kuidas oma maniküüri rikkuda, on hoida neid kuuma vee käes või kasutades karme puhastusvahendeid. 

13. Kui rikud küünelakki enne, kui see on jõudnud kuivada, paranda rikutud kohti kõigepealt vatipulga abil ja seejärel tõmba kogu küüs lakiga üle. Kui sa ei paranda eelnevalt vigu ja lakid lihtsalt küüne üle, jääb lakile ikkagi lohuke sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles