Aune Pasti nipid 30 kilo kergema kehani

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aune Past.
Aune Past. Foto: Tiina Kõrstini/Õhtuleht

Suhtekorraldaja Aune Past (60) avaldas raamatu «Hea tuju raamat 40+», kuhu ta on kogunud omal nahal ära proovitud tõed, mida asus koguma-katsetama juba kümme aastat tagasi. Samas kinnitab ta Naistelehele, et tegu pole salenemisõpikuga, sest oleks selle kirjutanud ka siis, kui poleks viimaste aastatega 30 kilo alla võtnud. 

«Mul pole kunagi olnud eesmärgiks alla võtta. Välja arvatud nüüd, kui mulle tundub, et võiks ju veel – kolm kilo!» naerab ta ja lisab, et keegi pole talle varem otsesõnu öelnud, et ta paks oleks. Tõuke kaaluga tegelema hakata sai ta siis, kui tekkisid probleemid jalgade tundlikkusega. Kergemaks saamisele on aidanud palju kaasa see, et ei Aune ega tema abikaasa osta koju toitusid, mis tervisele kehvasti mõjuvad, sest nii on lihtsam vältida toidutolmuimeja mängimist.

Menüümuutustest rohkem naudib Aune enda liigutamist. Esimesena saatsid ta trenni lapsed, kes kinkisid emale kümme personaaltreeneriga trennikorda. Algus oli raske, kuid nähes trennis oma vana klassiõde, mõistis naine, et vanus pole mingi vabandus. Lisaks naudib ta nüüd kodus Wii mängukonsooli sportmänge, teeb harjutusi fitnesspalliga ja on sukeldunud võistlustantsude maagilisse maailma.

«Mõistlik söök, liikumine, uni ja rõõmus meel,» loetleb ta oma salenemisnippe. «Kõige kehvem olen ma, muide, magamises. Mulle on see tohutu saavutus, kui saan 7-8 tundi ööund! See mõjutab kohe ka ainevahetust ja kehakaalu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles