20 asja, mida iga noor naine peaks oma keha kohta teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnn peitub pisiasjades, mitte kaotatud kilodes.
Õnn peitub pisiasjades, mitte kaotatud kilodes. Foto: PantherMedia / Scanpix

Teatavasti tekitab kehakuju ja -kaal naistele kõige rohkem peavalu. Isegi kõige kaunim naine leiab oma keha juures midagi, millega ta pole rahul. 

Selline mõtteviis on aga vale ja ei tasuks uskuda neid, kes kritiseerivad sinu figuuri või välimust. Kõige tähtsam on see, et sa ise armastaksid oma keha, sest sa pead oma kehaga veel üsna pikka aega elama. Cosmopolitan pani kirja 20 asja, mida iga noor naine peaks oma keha kohta teadma.

1. Naine, kelle keha sina kadestad, kadestab ka ise ilmselt kellegi välimust. Võimalik, et ta ihkab omale isegi sinu keha! Rohi on alati rohelisem kusagil mujal ja isegi supermodellid võivad vahel mõelda, et kellelgi teisel on ilusam keha. 

2. Keegi teine oleks nõus maksma, et saada mõni sinu kehaosa omale. Võib-olla on sul suured rinnad ja sa soovid, et need oleksid väiksemad. Keegi teine aga vaatab sinu rinnapartiid ja tahaks, et ka temal oleks sellised kaunid rinnad. Ära võrdle end teistega ja armasta oma keha nüüd ja praegu!

3. Pole võimalik, et sööd õhtul koogilõigu ja võtad kohe kaalus viis kilo juurde. Söö see kook ära ja ära homme lihtsalt magusaga liialda. Või söö kolm päeva järjest kooki ning seejärel toitu nädal aega tervislikult. Samamoodi, nagu pole võimalik ühe õhtuga viit kilo juurde võtta, ei saa ka ühe õhtuga viiest kilost vabaneda.

4. Iga inimene arvab, et tal on mõni veider kehaosa. Tõesti, iga inimene!

5. Su rõivasuurus pole tähtis. Oluline on see, kuidas rõivad sul seljas välja näevad. Pealegi võib rõivasuurus erinevate brändide puhul olla erinev. Kanna rõivaid, mis sulle sobivad, mis on mugavad ja ilusad, ära hooli tühisest numbrist.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

6. Need, kes kritiseerivad su keha, on rumalad. Tõenäoliselt pole need inimesed oma välimusega rahul ja tahavad ka teiste tuju rikkuda. Õnnelikud inimesed ei tekita teistes halba enesetunnet.

7. Vesi on alati kasulik. Vesi mõjub hästi välimusele ja enesetundele.

8. Kui tunned end hästi, näed ka hea välja. Kui oled õnnelik, siis see kiirgab sinust välja ja teised näevad, et sa oled ilus ning särav.

9. Usalda oma keha, kui see annab näljast märku. Näljatunne on normaalne, ära hoia end tagasi, kui tahad midagi süüa. Inimesed vajavad elamiseks toitu, näljutamisel pole mingit mõtet.

10. Mõnel päeval tunned suuremat nälja ja sööd rohkem, teisel päeval tunned aga vähem nälga. Kõik on tasakaalus, ära muretse.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

11. Kui oled loomulikult sale, ei tähenda see, et sa ei pea trenni tegema. Kaalulangetus või tervisliku kehakaalu hoidmine pole ainsad põhjused, miks trenni teha. Trenn tekitab hea tuju hoolimata sellest, kui suur või väike sa oled.

12. Kehasuurus ei näita veel, mis seisus on su tervis. Paljud kogukamad naised on väga hea tervise juures ja paljud saledad naised võitlevad pidevalt terviseprobleemidega. Ära hinda inimest tema välimuse järgi.

13. Keegi teine ei hooli su välimusest nii palju kui sa ise. Oled eneseteadlik, kuna mees tahab seksi ajaks tule põlema jätta? Ära arva, et mees teeb seda selleks, et su tselluliiti vaadata.

14. Asi, mis tekitab sinus kõige suuremat ebakindlust, on ilmselt selline, mida teised ei märkagi. Kas su käed on veidike suuremad kui sulle meeldiks? Ilmselt pole keegi teine seda märganudki. Nad märkavad seda alles siis, kui sa oma käte üldse virisema hakkad.

15. Kui mehele ei meeldi su keha, ei pea sina end muutma, vaid hoopis uue mehe otsima. Seda võib olla raske kuulda, sest ilmselt oled mehesse armunud ega tahaks temast lahku minna, aga ühel päeval saabub su ellu mees, kes armastab sind täpselt sellisena nagu sa oled. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

16. Kui sulle ei meeldi trenni teha ühe kindla harjutuse tõttu, proovi mõnda teist treeningvormi. Kuna erinevaid treeninguid on niivõrd palju, siis tõenäoliselt leiad midagi, mis pakub sulle rohkem mõnu. 

17. Sa pead oskama eristada head trennijärgset valu ja valu, mis võib tekkida siis, kui oled end kogemata vigastanud. Neid asju tuleb osata eristada, sest siis tead, millal rohkem pingutada ja millal mitte.

18. Ära võta hommikusöögiks vaid piimakohvi. Korraliku hommikusöögi söömine mõjub ainevahetusele hästi ja on hea algus päevale. 

19. Su vagiina on normaalne. Ära muretse pidevalt sellepärast, kas su intiimne piirkond näeb ikka normaalne välja või mitte. Vagiinasid võib olla erinevas kujus, suuruses, värvis ja ka lõhn võib olla erinev.

20. Ära väsita oma keha öö läbi üleval olemisega. Vahel on vaja pikemalt üleval olla, aga pole kahtlustki, et kõige paremini mõjub kehale korralik uni. Une ajal saab ka nahk puhata ja end värskendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles