Kuidas trenni tegemata nädalaga kaalust alla võtta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tahad kiiresti kaalust alla võtta ja otsid näiteks internetist inspiratsiooni, siis ilmselt leiad nädalaplaane, mis hõlmavad regulaarset trenni. Tegelikult leidub tõhusaid ja tervislikke mooduseid, kuidas kaalu langetada ilma trenni tegemata.

Selleks tuleb vaid oma elustiili veidike muuta. Allwomenstalk pani kirja kuus nõuannet, kuidas treeninguta nädalaga kaalust alla võtta.

Pea päevikut. Kirjuta üles, mida sa oled päeva jooksul söönud, sel viisil on parem oma toitumist kontrolli all hoida. Paljud inimesed ei usu, et see meetod oleks tõhus, kuid tegelikult on. Päeviku pidamine on lihtne ja see ei nõua üldse palju aega. Kasuks tuleb ka see, kui paned päevikusse kirja oma eesmärgid.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Joo vett. Vee tarbimine enne ja pärast söögikorda on hea viis lisakilodest vabanemiseks. Vesi annab null kilokalorit ja täidab kõhtu. Kui jood enne söömist suure klaasi vett, siis aitab see vältida, et sa ei lähe toiduga liiale. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Väldi süsivesikuid. Kui väldid nädala jooksul süsivesikute tarbimist, siis võid kindel olla, et su kehakaal langeb. Süsivesikute menüüst väljajätmine võib alguses tekitada stressi, kuid lõpuks mõistad, et sellest oli palju abi. Süsivesikute vältimine tähendab seda, et peaksid kõik süsivesikud menüüst välja jätma (ei tärklisele, puuviljadele, küllastunud suhkrule). Oluline on tarbida valke. See pole tõhus pikaajaline kaalulangetusplaan, kuid nädalaga aitab see kaalust alla võtta.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Söö vähem. Väiksemad portsjonid aitavad samuti kiirelt kaalu langetada. Selle asemel, et täita suur taldrik toiduga, võta väiksem taldrik. Keskendu juurviljade ja liha söömisele, kartulit, riisi ja pastat võid vabalt vältida või tarbida mõõdukalt. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Söö täisväärtuslikku hommikusööki. Hommikusöök on päeva kõige tähtsam toidukord. See aga ei tähenda, et peaksid taldrikule kuhjama peekonit ja pannkooke. Hommikusöök võiks olla valgurohke, sest siis püsib kõht pikalt täis. Korraliku hommikusöögi söömine aitab ka näljatunnet kontrollida. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Maga. Väsinuna kipume toiduga liiale minema. Unepuuduse käes kannatavad inimesed on suurema isuga, kuna väsinud ajul on raskem impulsse kontrollida. Kui aju otsib asju, mis pakuks kehale lohutust, on toit esimene asi, millele mõtleme. Korralikult magamine aitab vähendada isusid erinevate söökide järgi ja soodustab kaalulangetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles