Kaks suurimat viga aeroobse treeningu tegemisel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kallustalla.ee blogis selgitatakse, mis on suurimad vead aeroobse treeningu tegemisel, kui soovitakse rasvu põletada ja kaalu langetada.

Suurim viga on teha ainult madala intensiivsusega ja püsiva tempoga aeroobseid treeninguid.

Keha kohaneb sellise treeninguga kõigest 6-8 nädalaga. Juhul, kui soovid kiireid tulemusi, on tark ja arukas liikuda intervalltreeningute juurde.

Müüt, et madala intensiivsusega aeroobne treening on rasvapõletuslikult kõrge intensiivsusega treeningust efektiivsem, lükati ümber 1994. aastal ajakirjas Metabolism ilmunud artiklis «Impact of Exercise Intensity on Body Fatness and Skeletal Muscle Metabolism». Selles artiklis lahati uuringut, kus leiti, et kõrgem intensiivsus põletab rohkem rasva kui mõõdukas intensiivsus.

Teine tüüpiline viga on teha aeroobset treeningut enne lihastreeningut. Paljud treenerid soovitavad teha kõigepealt aeroobne treening ja alles siis hakata rassima jõusaalis raskustega.

Glükogeeni varude tühjendamine just jõutreeninguga soodustab ka sellele järgneva aeroobse treeninguga rohkem rasva põletama.

Kui teed kardiotreeningut enne lihastreeningut, muutud hoopis nõrgemaks, sest vere PH-tase langeb, raskendades keha võimet kasutada kiireid lihaskiude (lihaste kokkutõmbe võimsus ja kiirus on kiiretel lihaskiududel aeglastest umbes 5-6 korda suurem).

Loomulikult ei ole kõrge intensiivsus kõigile sobiv. Treenimisega alustajal on kindlasti raske kohe liikuda kõrgema pulsisagedusega treenimise juurde ja sellisel juhul on rahulik treenimine kindlasti omal kohal. Kuula oma keha, sealt saad kõige adekvaatsema tagasiside. Kui pärast trenni on sul halb ja pea valutab, võta natukene hoogu maha ja lao rahuliku treeninguga «vundament». Mõne aja pärast lülita treeningutesse sisse natukene intensiivsemad pingutused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles