Retseptid: kaks vahvat näomaski tumeda šokolaadiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rohkelt kakaoube sisaldav tume šokolaad ei ole kasulik vaid organismile, sest seda saab imehästi kasutada ka oma naha hooldamiseks.

Tumedas šokolaadis sisalduv kakaouba aitab nahka niisutada. Seetõttu kasutatakse paljudes kreemides ja võietes just kakaod ühe peamise koostisosana kirjutab girlslovestyle.com. Tume šokolaad kui looduslik antidepressant aitab vähendada kollageeni tootmist, mis omakorda tähendab ka vähem väikseid kortsukesi nahal.

Näomask kuivale ja tundlikule nahale

Koostisosad:

  • 25 grammi tumedat šokolaadi
  • 25 grammi kaerahelbeid
  • 1 teelusikas kookosõli (võib kasutada ka magusmandli või avokaadoõli)

Sulata šokolaad veevannis. Kui šokolaad on sulanud, lisa kaerahelbed ning õli. Kui segu on pisut jahtunud, kanna mask puhtale nahale ja kaelale ning lase 20 minutit kuivada. Seejärel loputa leige veega.

Näomask rasusele nahale

Koostisosad:

  • 1 supilusikas küpsetamiseks mõeldud kakaopulbrit (rohke kakaosisaldusega)
  • 1 supilusikas mett
  • Pisut kaneeli

Sega väikeses kausis kakaopulber ning mesi ja kaneel. Kui segu on liiga tihke, lisa pisut mett või paar tilka vett. Kanna šokolaadimask puhtale nahale ja kaelale ning jäta see kuivama umbes 15-20 minutiks. Loputa leige veega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles