Neiu värvis oma kaenlaalused siniseks, et võidelda tavapäraste ilustandardite vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis

Destiny Moreno on 17aastane vabamõtleja, keda häirib see, et valdavalt peetakse naiste kaenlaaluseid karvu ebameeldivaks. 

Destiny teab, et tänapäeval peetakse isegi šokeerivaks, kui naine ei kavatsegi oma kaenlaaluseid karvu eemaldada. Aga kui ta need veel erksiniseks värvib ja eriliselt esile tõstab? «Ilmselgelt pole see midagi sellist, mida näeks iga päev ja kindlasti kaasneb sellega negatiivne tagasiside,» kirjutab ta veebiajakirjas frothmagazine.com. «Seepärast ongi üllatav, et mind nii tohutult toetatakse, mis varjutab kõik rumalad kommentaarid, vihkavad pilgud ja kitsarinnalised märkused. Vaenulikkusest on lihtne lahti lasta ja mind ei häirigi need sõnad, mis minu kohta öeldakse. Mind häirib fakt, et inimesed arvavad, et neil on õigus seda tegu, minu isiklikku valikut, hukka mõista.»

Naiste kehakarvade häbistamine on noore naise sõnul meile pähe tambitud pere, eakaaslaste ja meedia süül. «See on naeruväärne standard, mis põhineb absurdsetel väärtustel. Peaaegu igal inimesel on kehakarvad, pea igas kohas. Isegi naistel. Karvad on me kätel, jalgadel, rinnal, seljal, varvastel, põlvedel, ülahuulel ja nii edasi,» loetleb ta. «See on nii loomulik ja normaalne, et selle häbistamine ja koledaks nimetamine on lihtsalt jama.»

Sel suvel otsustas ta raseerimise lõpetada ja peab seda ülimalt vabastavaks. Endalegi üllatuseks on ta muutunud palju enesekindlamaks ja julgemaks. Kaks kuud tagasi tuli tal mõte kaenlaalused karvad ka ära värvida. Kui Destiny oma pildid avalikuks tegi, saabus esialgu väga palju vihkavaid kommentaare inimestelt, kes peavad tema tegu vastikuks. Seevastu saadeti talle ka toetavaid kirju ja ta avastas, et tema julge tükk pani inimesed rääkima. Naisi, kes ei kavatsegi oma karvu eemaldada, on üha rohkem. Jälgi: #NoShaveNoShade!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles