Seitse põhjust, miks ei tohiks oma suhet võrrelda teiste omadega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhteid ei tasu võrrelda, sest taolistest võrdlustest ei tule kunagi midagi head. Parem on tunnistada, et iga suhe on erinev ja ainulaadne, igal suhtel on omad tugevad ja nõrgad küljed.

Allwomenstalk pani kirja mõned põhjused, miks ei peaks suhteid võrdlema.

Sa ei tea kogu lugu. Üks olulisemaid põhjuseid, miks ei tohiks suhteid võrrelda, on see, et sa ei tea teise paari tervet lugu. Kui võrdled oma suhet teiste suhetega, siis näed ainult teiste suhete häid külgi. Sa ei saa realistlikku ülevaadet. Sa näed teiste suhetest vaid väikeseid osakesi. Igal paaril on omad inetud hetked ja asjad, mille kallal nad peavad tööd tegema.

Keskendud vaid negatiivsele. Kui hakkad oma suhet teiste suhetega võrdlema, siis ilmselt näed oma suhtes vaid negatiivset. Lihtne on unustada oma partneri häid omadusi, kui kellegi teise partner on palju asjalikum, töökam, romantilisem. Suhteid tasuks võrrelda vaid siis, kui see tuletab sulle meelde, kui hea mees sul on.

See tekitab sinus halbu tundeid. Kõigi asjade võrdlemine võib tekitada halbu tundeid. See kehtib nii suhete, isiklike asjade, figuuri ja kõige muu kohta. Ameerika endine president Theodore Roosevelt on öelnud, et võrdlemine röövib meilt rõõmu ja see vastab tõele. Su tuju muutub kiirelt halvaks, kui hakkad suhteid võrdlema. Kõige parem on mõelda vaid enda suhtele.

Unustad, et kõigil on omad vead. Kui näed vaid seda, kui ideaalne kallim on su sõbrannal, siis unustad ilmselt ära, et ideaalseid inimesi pole olemas. Lihtne on mõelda, et kellelgi pole vigu, aga see ei vasta tõele. Peaksime otsima enda kõrvale inimesi, kes jagaksid meie väärtushinnanguid ja kohtleks meid hästi. Igal inimesel on erinevad omadused ja iga inimene otsib ka partneri puhul erinevaid omadusi, aga tähtis on meeles pidada, et keegi pole päris veatu.

Jääd paljustki ilma. Suhteid võrreldes võid jäädagi võrdluse küüsi ja seetõttu magad maha head asjad, mis toimuvad sinu suhte sees. Võid mõelda sellele, mida sul pole, aga seetõttu ei naudi sa seda, mis sul on. Keskendu parem sellele, mis sinu suhtes on hästi. Mõista, et iga suhe on erinev, nagu iga inimene on erinev.

See pole aus. Oma suhte võrdlemine teistega pole sinu ega partneri suhtes aus. Tunnista, et su partneril on palju häid omadusi ja ilmselt kadestab mõni sõbranna teie suhet. Parem on suunata oma energia sellele, et hinnata oma kallima häid omadusi. Vahel on abi sellest, kui koostad nimekirja asjadest, mis sulle kallima juures meeldivad. Ära imesta, kui pärast nimekirja koostamist oled oma mehesse uuesti armunud.

Teised võivad kadestada sind. Nagu eelpool mainitud, võib olla olukord hoopis selline, et keegi vaatab sinu suhet ja tahaks endalegi sellist idülli. Sa ei tea seda, aga võib-olla kadestavad sõbrannad su suhet. Pea meeles, et ka nemad näevad sinu suhet samamoodi nagu sina näed teiste suhteid. Pea meeles, et nad ei tea kogu lugu. Ehk aitab see sind tasakaalus hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles