Kas õhtul hilja tohib süüa või mitte?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sõid õhtust kaks tundi tagasi. Peagi tuleks voodisse minna, kuid aju ja kõht annavad märku, et võiksid hoopis kööki astuda. Üritad kaalust alla võtta, seega kas peaksid näljatunnet ignoreerima ja voodisse minema või midagi põske pistma?

Toitumiseksperdid Stephanie Clarke ja Willow Jarosh ütlesid, et sellele küsimusele pole ühest vastust, kuna see sõltub iga inimese harjumustest ja eesmärkidest, kirjutab Shape.com.

Clarke ja Jarosh sõnasid, et inimesed usuvad ekslikult, et hilja õhtul söömine põhjustab kaalutõusu, tegelikult see aga tõele ei vasta. Kui sa just ei söö midagi, mis on väga kalorirohke, siis ei mõjuta see su kehakaalu. Seda arvesse võttes võib öelda, et söömist ei peaks vältima vaid seetõttu, et üritad kaalust alla võtta.

Ometi ei tähenda see, et peaksid õhtul öösärgis voodis olles küpsiseid sööma. Õhtul ei tasuks süüa nii palju, et seedehäired, ebamugavustunne kõhus või valu muudaks magamise võimatuks või et su kõht on hommikuks nii täis, et pead hommikusöögi vahele jätma, mis ei mõju sugugi hästi ainevahetusele. Samuti ei tasuks end näljutada, sest näljatunne ei lase samuti magada.

Toitumisekspertide sõnul peaks iga inimene ise leidma õnneliku kesktee. Kui tunned igal õhtul pärast õhtusööki veel nälga, siis peaksid ehk oma õhtusöögi kogust natuke suurendama. Veendu, et su menüü oleks tasakaalustatud, sel viisil püsib kõht kauem täis. Menüüs võiks olla valke, süsivesikuid, natuke tervislikke rasvu ja palju juurvilju.

Kui väike näksimine enne uneaega on sinu jaoks kujunenud harjumuseks, millest sa ei tahaks loobuda, siis ära muretse, sa ei pea oma harjumusi muutma. Lihtsalt jälgi, et sa õhtuse näksiga oma päevast kaloritekogust ei ületaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles