Pidude hooaeg naise riidekapis: disainerid annavad nõu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Baltika

Aastalõpupidude hooaeg on kohe-kohe algamas, ning lugematu hulk ametlikke, eraviisilisi ja pidulikke vastuvõtte ning tähistamisi sunnivad garderoobis vajalikke ettevalmistusi tegema. 

Elutempo on üha kiirem, kuid mõned targad valikud ning natuke planeerimist lasevad ka kõige kiirema tööpäeva lõpus kiirelt peosärale ümber lülituda.

Naistele soovitab Bastioni disainer Monika Randloo lähenemist, mis hoiab kokku nii aega kui ka raha: «Nutikas on leida oma garderoobi paar minimalistliku lõikega klassikalist või moodsamat kleiti, mida saab tööle minnes täiendada päevase jakiga. Tööpäeva lõpus tuleb aga kaunis kleit jaki alt välja, saab kaaslaseks särava ehte ning stiilsed kingad ja igati peo-vääriline tervik ongi sündinud.»

Lihtne must kleit on ajatu investeering. Monika soovitab kindlasti kleiti valides mõelda ka kanga peale: «Paljudel naturaalsetel kangastel on ilus tekstuur ning need on mõnusad ja mugavad kanda, kuid arvestada tuleks sellega, et sellistest kangastest tehtud kleidid on soovitatav selga panna vahetult enne pidu, et garanteerida eseme veatu välimus. Naturaalne kangas kipub kortsuma. Õnneks on kangatööstus vahepeal edasi arenenud ning täna on meil võimalik valida mitmete naturaalsete ning mitte naturaalsete kangaste ning nende segude seast nagu sifoon, tüll, polüester, polüamiid, mida on kerge hooldada ning mis näevad terve päeva vältel head välja - perfektne valik otse töölt peole minemiseks.»

Naistele, kes tahavad aastalõpu sündmustel eriti naiselikult särada, soovitab disainer Randloo pitskangast kleite: «Pitsdetailid muudavad peorõivad naiselikumaks ning samal ajal lisavad kahtlemata ka seksikust. Tänapäevased pitskangad on sageli kombineeritud elastaaniga ning on seljas äärmiselt mugavad, kaotamata samal ajal grammigi oma ilust.»

Naistele, kes armastavad mugavust ja ajatult šikki lähenemist, soovitab Montoni disainer Piret Puppart hoopis pikka musta kleiti, millele lisab parajas annuses vürtsi näiteks üks kõrgele ulatuv lõhik küljel. «Klassikaline must kleit sobib kandmiseks erinevas suuruses naistele ning muudab kandja tõeliselt sihvakaks. Kui valida kangaks elastne trikotaaž, mis on pehme ja mugav, on selle kleidiga mõnus ka tantsu lüüa. Musta pika kleidi lihtne lõige pakub rohkelt kandmisvõimalusi aastaringselt.»

Neil naistel, kes kleiti ka aasta kõige kleidisõbralikumal ajal selga panna ei taha, tasub vaadata šikkide jakkide ja põnevate pükste poole. See suund on eriti sobiv ametlikuma iseloomuga vastuvõttudele ning kontorist otse peole ruttajatele. Julgemad naised vaatavad ka trendikaid jumpsuite, mis sobivad nii argipäeva kui ka efektseks õhturiietuseks.

Pilkupüüdvad ja põnevad aksessuaarid on just need, mis aitavad riietuse järgmisele tasandile tõsta ning väljendavad sinu isikupära. Ka tavaline valge triiksärk muutub hetkega efektseks peorõivaks, kui sellele lisada kaunis kaelakee. Katsetada tasub prossidega, mida saab lisada mitte ainult kraele, aga ka näiteks vööle, särkpluusi ülemise kaelanööbi juurde, või hoopis varrukamansetile. Kaunid käekotid ja sallid, vööd ja kõrvarõngad – aasta lõpp on suurepärane võimalus oma riietusega mängida ja uusi põnevaid kombinatsioone proovida. Julgemad lähevad näppavad hoopis meeste garderoobist näiteks kikilipsu ja muudavad sellega oma valge pluusi ja pintsaku kombinatsiooni androgüünselt põnevaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles