Seitse asja, mida mees sulle oma kõrvalsuhte kohta ei räägi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast seda, kui oled mehele tunnistanud, et tead tema kõrvalsuhtest, võib su peast läbi käia mõte, et huvitav, mida mees võib tunda. Kuna ta on sinu armastust ja usaldust niivõrd inetult reetnud, siis võib sul olla raske tema sõnu uskuda.

Dr Jim Walkup, kes nõustab paare, kus üks partneritest on teist petnud, teab täpselt, milliseid ettekäändeid või selgitusi mehed võivad tuua. Dr Walkup pani kirja seitse lauset, mida mehed kõige rohkem oma kõrvalsuhte selgituseks toovad, kuid mida nad ise naistele ealeski ei tunnistaks.

Mees lootis, et sa ei saa sellest kunagi teada

Mõni mees lihtsalt ei oska naise eest petmist varjata, seega pole mingi ime, kui naine saab tema kõrvalsuhtest teada. Ometi luuakse need suhted just selle mõttega, et keegi ei saa neist kunagi teada.

Mees tahaks sulle öelda, et tegelikult ei tahtnud ta, et nii läheks

Sageli arenevad armusuhted välja kolleegide igapäevasest suhtlusest. Seega võib julgelt väita, et kolleegiga suhtlema hakates polnud mehel plaanis luua romantilist suhet. Suhte alguses ei pruugi paljud mehed mõistagi, et nende käitumist võiks tõlgendada petmisena. Alles siis, kui suhe muutub seksuaalseks, saavad mehed aru, et nad on üle piiri läinud. Samas tunnistavad abielunõustajad, et naiste jaoks ei pea petmine olema seksuaalne, naised võivad reetmiseks pidada ka seda, kui mees jagab kellegi teisega asju, mis oleks pidanud jääma nende suhtesiseseks.

Mees ei suuda ise ka uskuda, mida ta tegi

Sul võib olla raske uskuda, et inimene, keda sa enda arvates tead hästi, käitus niiviisi. Aga ka mees ise võib olla üllatunud. Ühel hetkel ärkab ta «armunu transist» ja on tõeliselt imestunud, kuidas sai asi nii kaugele minna. See tuleb täiesti ootamatult nii mehe sõpradele kui ka mehele endale.

Meest paneb imestama see, kui palju ta sulle haiget tegi

Petmine võib põhjustada rohkem valu kui ükski teine asi, mida oma elus koged. Tunnete keeristorm haarab su endasse ja sa ei saa sealt enam välja. Mehed ei saa ise sageli arugi, kui karmi hoobi võib nende petmine anda abikaasale. Siinkohal on paljud paarid leidnud abi nõustamiselt.

Mees soovib, et sa saaksid sellest üle ega võtaks petmist enam jutuks

Mehed kahetsevad oma tegu, kuid ühel hetkel tahaksid nad selle lihtsalt unustada, aga kuna naised tirivad mehe truudusetuse muudkui päevavalgele, on raske edasi liikuda. Võib-olla on naisel tahtmine keset ööd arutada mehe kõrvalsuhet, kuid mees ei pruugi selle ideega sugugi kaasa minna.

Mees ei tea, mida öelda, kui sa soovid sellest uuesti rääkida

Probleem on selles, et sina oled justkui politseinik, kes tahab antud asja muudkui uuesti arutada, et näha, kas mees muudab oma lugu või mitte. Sa kahtled, kas mees on sinuga ikka täiesti aus olnud ja tahad temalt üha uusi asju uurida. Enamasti tunnevad mehed, et kui kõrvalsuhe on päevavalgele tulnud, siis pole enam midagi arutada. Mehed ei mõista, et mida rohkem detaile nad sulle paljastaks, seda selgemaks muutuks sinu jaoks kogu pilt. Neile tundub, et uued detailid võivad tekitada sinus üha rohkem negatiivseid tundeid. Nad ei mõista, et kogu loo üksikasjalikult ära rääkimine aitaks naisel meest rohkem usaldada.

Mees tunneb, et teda küsitletakse ja tahaks end kaitsta (kuid teab, et ei saa)

Mõnes mõttes tahaks mees ehk süüdistada juhtunus sindki. Samas võib ta mõista, et kui ta ei võta kogu vastutust enda õlule, võib see jätta mulje, justkui ta üritaks petmist eitada. Alguses võib mees aru saada, et ta peab oma tegude eest vastutama, et suhet sinuga parandada. Kuid ajapikku peate mõlemad kindlaks tegema olulisemad faktorid, mis muutsid teie abielu haavatavaks ja miks üks teist otsustas kõrvalsuhte kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles