Miks võiksid naised süüa rohkem šokolaadi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teatavasti armastavad naised šokolaadi, kuid kauni figuuri nimel ei julgeta šokolaadiga liiale minna. Ent tegelikult ei tasu šokolaadi karta või vältida, sest sel on mitmeid häid omadusi.

Healthmeup.com pani kirja mõned põhjused, miks võiksid naised süüa rohkem šokolaadi.

Šokolaad aitab vähendada südamerabanduse riski. Uuringud on tõestanud, et naistel, kes tarbivad rohkem šokolaadi (vähemalt kaks šokolaaditahvlit nädalas), oli 20 protsenti madalam rabanduse oht. Kakaos on flavonoidid, mis toimivad kui antioksüdandid ja vähendavad halba kolesterooli, mis põhjustab südamehaigusi ja rabandust. Šokolaad alandab ka vererõhku ja aitab ennetada vereklompide teket.

Šokolaad võib aidata vähendada raseduse tüsistusi. Teadlased on kindlaks teinud, et teobromiin, kemikaal, mida leidub šokolaadis, võib aidata ennetada preeklampsiat, mis on sagedasemaid raseduse tüsistus. Preeklampsia võib tõsta raseda naise vererõhku ja šokolaadi tarbimine vähendab selle riski koguni 69 protsendi võrra.

Šokolaad vähendab menstruatsioonisümptomeid. Šokolaad aitab vallandada endorfiine, mis vähendavad ärevust. Šokolaadis on ka palju magneesiumit, mis aitab kontrollida meeleolu ja aitab kehal vedelikke väljutada.

Šokolaad võib kaitsta südamehaiguste eest. Teadlased on avastanud, et 75 grammi magustamata šokolaadi söömine (mille kakaosisaldus on vähemalt 70 protsenti) aitab vähendada aktiivsust ensüümis, mis võib muidu vererõhku tõsta.

Šokolaad võib aidata hoida saledat joont. Uuringud on näidanud, et neil, kes tarbivad tumedat šokolaadi, on sageli madalam kehamassiindeks kui neil, kes tumedat šokolaadi ei söö. Uuringu käigus jälgiti mehi ja naisi, kes sõid šokolaadi paar korda nädalas.

Pane tähele: tervisele mõjub hästi vaid mõõdukas šokolaadi tarbimine. Šokolaadisõbrad peaksid veenduma, et nende menüü oleks üldiselt tervislik, mitte sööma kontrollimatult ainult šokolaadi. Eelistada võiks tumedat šokolaadi, kuna selles on rohkem kasulikke flavonoide ja vähem suhkrut. Lisaks tasuks meeles pidada, et peale suhkru on tavalises šokolaadis ka rasva ja kofeiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles