Video: Euroopa eksperdid ja Eesti mehed naistevastasest vägivallast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna loomaaias peeti täna naistevastase vägivalla teemat lahkavat konverentsi «Ava silmad». Postimees tegi üritusest otseülekande, mille salvestus on nüüd vaadatav.

Üritusel tegid ettekandeid Eesti poliitikakujundajad ja Euroopa eksperdid, päeva teises pooles jagasid oma mõtteid naistevastasest vägivallast Eesti mehed.

Sellest, kuidas käsitleda seksuaalvägivalla teemat ja kuidas nõustada vägivalda kogenud naisi, rääkis Euroopa katusorganisatsiooni Naised Vägivalla Vastu (WAVE) president Rosa Logar. Naistevastase seksuaalvägivalla üle-Euroopalise leviku uuringut tutvustas Euroopa põhiõiguste ameti (FRA) ekspert Sami Nevala. Istanbuli konventsiooni allkirjastamise protsessi Eestis ja teisi naistevastase vägivalla vastu suunatud tegevusi tutvustas justiitsminister Andres Anvelt (SDE).  Sotsiaaldemokraat Marianne Mikko riigikogu Euroopa asjade komisjonist rääkis sellest, miks demokraatlik ühiskond ei saa taluda naistevastast vägivalda.

Konverentsi teist poolt sisustas eelmise aasta sügisel sündinud võrgustik Mehed Vägivalla Vastu. Sel aastal võtsid sõna ajaloolane David Vseviov ettekandega  «Naised. Vägivald. Ajalugu», kirjanik Sass Henno ettekandega «Naistevastane vägivald popkultuuri kõverpeeglis» ning suhtekorraldaja Janek Mäggi ettekandega «Avaliku arvamuse ning kultuuriruumi roll võitluses (naistevastase) vägivallaga».

Omamoodi sõnumit kandis ka konverentsi toimumispaik - Tallinna loomaaia konverentsisaal. «Ma loodan, et mees, kes usub, et üks sugupool väärib halvasti kohtlemist, kuulub tulevikus samuti pigem loomaaeda koos teiste väljasurevate liikidega, kui meie ühiskonda, kus ta täna nii paljudes lehekommentaariumites ja teistes seltskondades üsna mõistmistleidvalt esineb,» kommenteeris võrgustiku Mehed Vägivalla Vastu eestvedaja, kirjanik Sass Henno.

Konverentsi peakorraldaja on Eesti Naiste Varjupaikade Liit.

25. november on maailmas tuntud kui valge lindi päev, kus valge lindi kandjad näitavad oma vastuseisu  naistevastasele vägivallale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles