20 märki, et suudad saavutada edu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sina oled enda arvates edukas inimene? Ei? Võib-olla oled sa elus saavutanud teatud aladel edu, kuid sa ise lihtsalt ei mõista seda.

Edukust võib defineerida mitmel moel, kuid kõige olulisem on see, mida tähendab edukus sinu enda jaoks. Sa ei pea ootama ametikõrgendust või unelmate kodu leidmist, et olla õnnelik. Aktsepteeri seda, mis sul praegu on ja mõtle, kui kaugele sa oled tegelikult jõudnud. Naudi seda. Isegi, kui sa ei pea end hetkel kuigi edukaks, oled sa edu poole teel, kirjutab Lifehack.

Järgnevalt on välja toodud märgid, mis näitavad, et sinus on kõik eeldused saada edukaks inimeseks.

1. Igatsed teadmiste järgi. Sulle meeldib õppida lugemise, kuulamise, jälgimise ja analüüsimise teel. Sa lausa januned uute teadmiste järgi. Sa ei too ettekäändeid, miks sa ei loe nii palju, kui võiksid. Sa loed pidevalt ja naudid seda.

2. Teed plaane. Sa mõtled pensioni peale või paned lapse tuleviku tarbeks raha kõrvale. Ühel või teisel moel teed sa tulevikuks plaane. Sulle ei tundu, et sa oled praegu kuigi jõukas, aga sa liigud selles suunas, et luua omale unelmate elu.

3. Ärkad varakult. Kas teadsid, et paljud edukad inimesed ärkavad väga varakult, et võimalikult palju päeva jooksul ära teha? Sa mõistad, miks varased hommikutunnid on väärtuslikud ja kasutad neid enda huvides ära.

4. Leiad kergesti uusi tuttavaid. Edu ei saa mõõta vaid raha järgi. Paljud inimesed, kes on majanduslikus mõttes väga edukas, pole tegelikult sugugi õnnelikud. Edu jaoks on olulised ka need inimesed, kes sind ümbritsevad ja toetavad. Kui sul on kerge uusi tuttavaid leida, siis pole sul probleeme ka edu saavutamisega.

5. Sul on hea iseloom. Sinu sõnadel on kaalu. Sa mõistad, kui oluline on kohelda teisi austusega. Hea iseloom ja ausus eristavad sind teistest, kuigi sa ise ei pruugi seda mõista. Teised aga panevad seda tähele ja see viib sind veel kaugele.

6. Tahad tohutult teisi aidata. Paljud edukad äriideed on alguse saanud soovist teisi aidata. Kui hoiad sellest soovist kinni, siis võid elus veel kaugele jõuda. Tahad alustada oma äri? Mõtle, kuidas saaksid teistele kasulik olla ja tee sellega algust. Sinu soov teisi aidata võib lõpuks sulle endale palju kasu tuua.

7. Oled põrunud, kuid liikunud edasi. Põrumine võib tekitada halva tunde, aga paljud edukad inimesed on elus korra või paar oma tegemistes põrunud. Kui tahad edu saavutada, pead arvestama sellega, et võid ka põruda. Ja nii mitu korda järjest. Kui sa pole jõudnud veel sinna, kus sa tahaksid olla, võib asi vabalt olla selles, et sa pole veel piisavalt palju põrunud. 

8. Sul on enesekontroll ja -distsipliin. Kui mõistad, kui oluline on teatud olukordades enese distsiplineerimine, siis juba see on pool võitu. Ära ole enda vastu nii karm, sul võib olla rohkem positiivseid omadusi, kui siiani arvasid.

9. Muutud järjest paremaks. Sulle ei pruugi nii tunduda, aga tegelikult muutud sa järjest paremaks. Kui sulle ei tundu, et sa arened edasi, mõõda oma arengut tagurpidi. Mõtle sellele, kus sa olid aasta või kaks tagasi. Ilmselt oled praeguseks hetkeks jõudnud kaugemale, kui oskasid siis arvata. Jätka õppimist, arenemist ja enese paremaks muutmist.

10. Sul on helde süda. Sulle meeldib teistele anda. Vahet pole, kellele sa annad, sa naudid seda. 

11. Oled motiveeritud ja sihikindel. Sinus on kirge ja soov teha teoks suuri asju, isegi kui sa pole kindel, mida sa peaksid tegema. Kui töö pole sinu jaoks motiveeriv, siis ilmselt oleks aeg midagi muuta. 

12. Suudad olla kannatlik. Usu või mitte, kuid paljud edukad inimesed pole kuigi kannatlikud, kuid enamik neist tunnistab, et kannatlikkus on oluline omadus. 

13. Oled inimene, kelle seltsis teised tahavad olla. Sul on hea ellusuhtumine ja sa oled optimistlik. Ilmselt oled kuulnud, et positiivne mõtlemine on võimas, kuna see aitab paljusid asju teoks teha. See vastab tõele. 

14. Oled enesekindel, aga mitte ülbe. Enesekindlus eristab sind teistest, kes ei usu oma potentsiaali. Kui usud, et sa suudad kõikide asjadega toime tulla, siis see on esimene samm oma soovide realiseerimise suunas. Aga ära muutu liiga enesekindlaks, see on häiriv.

15. Sul on palju edukaid sõpru. Sa mõistad, miks on tähtis ümbritseda end edukate ja sinuga sarnaselt mõtlevate inimestega. Kui ümbritsed end inimestega, kes teenivad sinust rohkem raha, siis ilmselt motiveerib see sindki rohkem pingutama ja peagi paraneb ka su palganumber.

16. Oled võimeline asjadest lahti laskma. Sa ei pea pikka viha, sest sa tead, et see mõjutab rohkem sind kui neid, kelle peale sa vihane oled. Oled täiskasvanu ja oskad negatiivsetest tunnetest lahti lasta ning edasi liikuda. Kui keegi tahab sinu peale viha pidada, siis see on juba tema probleem.

17. Mõistad, kui oluline on öelda «ei». Sa ei karda inimestele eitavaid vastuseid anda. Tead, et madalatele prioriteetidele eitavalt vastamine lubab sul kõrgematele prioriteetidele vastata jaatavalt. 

18. Tead, et sul on tarvis teiste abi. Edukad inimesed mõistavad, kui tähtis on küsida abi. Olgu tegemist abielu või äriplaaniga, sa tead, et vajad ka teisi inimesi. Keegi ei saavuta edu üksi ja sa tead, kuidas vajadusel abi paluda.

19. Tead, kuidas oma aega jagada. Sul on omad prioriteedid ja sa leiad nende jaoks aega. Tead, mida peaksid tegema ja väldid neid asju, mida sa ei peaks tegema. Sul on välja kujunenud omad rituaalid ja rutiinid, mis muudavad su elu paremaks. Kõige tähtsam on see, et sa mõistad, et kui sa ei suuda oma aega jagada, siis sa ei saa kõigi asjadega hakkama.

20. Sa ei kritiseeri ega virise. Teiste kritiseerimine ja virisemine teeb vaid sulle endale kurja. Ära raiska sellele oma aega. Mõistad, kui oluline on teisi toetada ja oma sõprussuhteid hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles